ΣΤΙΛ

Michelle Obama: Εξηγείται για την αγκαλιά με την Βασίλισσα και την παραβίαση του πρωτοκόλλου

queenka

Περιγράφηκε ως παραβίαση του βασιλικού πρωτοκόλλου, αλλά η Μισέλ Ομπάμα, αποκάλυψε τον λόγο που έβαλε το χέρι της στον ώμο της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την διάρκεια δεξίωσης το 2009. Η βασίλισσα ανταποκρίθηκε βάζοντας το χέρι της γύρω από τη μέση της τότε πρώτης κυρίας όσο στεκόταν η μία δίπλα στην άλλη.

michelle-obama-exigeitai-gia-tin-agkalia-me-tin-vasilissa-kai-tin-paraviasi-toy-protokolloy0

Στα απομνημονεύματά της, με τίτλο Becoming, η Μισέλ Ομπάμα υποστηρίζει πως ή βασίλισσα Ελισάβετ και εκείνη, μόλις είχαν συμφωνήσει, ότι είχαν περάσει μια μεγάλη ημέρα φορώντας τακούνια και τα πόδια τους πονούσαν, μεταδίδει το BBC. Ήμασταν απλά «δυο κουρασμένες κυρίες καταπονημένες από τα παπούτσια μας».

Τότε, η χειρονομία της Μισέλ Ομπάμα, χαρακτηρίστηκε από έναν σχολιαστή ως «υπερβολική», αλλά εκείνη υποστηρίζει πως: «Έκανα όταν ήταν ενστικτώδες για εμένα, κάθε φορά που νιώθω συνδεδεμένη με ένα νέο άνθρωπο».

Οι Ομπάμα είχαν γνωρίσει την βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο νωρίτερα. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου 2009 κατά το πρώτο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα, ως προέδρου των ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παρακολουθήσει τη σύνοδο των G20.

michelle-obama-exigeitai-gia-tin-agkalia-me-tin-vasilissa-kai-tin-paraviasi-toy-protokolloy1

Περιγράφοντας το γεγονός η Μισέλ Ομπάμα είπε πως η βασίλισσα σχολίασε το ύψος της και ανέφερε πως τα παπούτσια της πρέπει να της προκαλούν πόνο. «Η βασίλισσα χαμήλωσε το βλέμμα και είδε ένα ζευγάρι μαύρων Jimmy Choos που φορούσα. Κούνησε το κεφάλι της. 'Αυτά τα παπούτσια δεν είναι ευχάριστα, έτσι;' είπε. Έδειξε με κάποια απογοήτευση με τις δικές της μαύρες γόβες», γράφει η Μισέλ Ομπάμα. «Τότε εξομολογήθηκα στην βασίλισσα πως τα πόδια μου πονούσαν. Μου εξομολογήθηκε πως και τα δικά της πονούσαν. Κοιτάξαμε η μια την άλλη με αντίστοιχες εκφράσεις, σα να αναρωτιόμασταν, πότε όλη αυτή η ορθοστασία με τους παγκόσμιους ηγέτες θα τελειώσει επιτέλους;» «Και με αυτό ξέσπασε σε ένα πλήρως γοητευτικό γέλιο.»

Η Μισέλ Ομπάμα υποστηρίζει πως χωρίς να σκέφτεται «εξωτερίκευσε τα συναισθήματά της». «Έβαλα το ένα χέρι μου στοργικά στον ώμο της.» «Δεν το ήξερα τότε, αλλά έκανα κάτι που αντιμετωπίστηκε σαν ένα επικό faux pas.»

Περισσότερα celebrity news mustonline.gr.