ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα με το COSMOTE StartUp

Ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα με το COSMOTE StartUp

Ολοκληρώθηκε το τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα COSMOTE StartUp.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, διάρκειας τριών μηνών και να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επενδυτικές εταιρείες, ιδιώτες επενδυτές και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό, είχαν οι 10 ομάδες που ξεχώρισαν με τις ιδέες τους και «κέρδισαν» τη συμμετοχή τους στο COSMOTE StartUp, που υλοποίησε η COSMOTE, στο πλαίσιο της ενέργειας «Ο κόσμος μας, εσύ».

Οι συνολικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανήλθαν σε 287, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Από αυτές, οι 40 επικρατέστερες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ενός ολοήμερου Selection Day, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλέχθηκαν οι 10 ομάδες που τελικά παρακολούθησαν το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε από την COSMOTE σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον φορέα επιχειρηματικότητας found.ation και την OTEAcademy.

Οι 10 ομάδες του COSMOTE StartUp ήταν οι Checkinbeauty, Susurrus, Mageca, B.E.L.D, MyeTutor, Quispot, retailor*, TizU, Tutorizon και Αkseems. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων, την καθοδήγηση από καταξιωμένους coaches, τις ξεχωριστές ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και τη ζωντανή επαφή με ήδη επιτυχημένα ελληνικά startups, οι ομάδες κατάφεραν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε ουσιαστική, επενδυτική πρόταση, και να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια για τις μελλοντικές τους επιχειρηματικές κινήσεις.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το «Investors Day», μια ολοήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην OTE Academy, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες πραγματοποίησαν το σημαντικότερο βήμα στο «ταξίδι» μίας ιδέας μέχρι να μετουσιωθεί σε επιχείρηση, παρουσιάζοντας τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους σε ανθρώπους της αγοράς. Κατά τη διάρκεια του «Investors Day», οι 10 ομάδες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επενδυτικές εταιρείες, ιδιώτες επενδυτές, αλλά και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό, πετυχαίνοντας τον στόχο του προγράμματος.

«Αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας αναγνωρίσαμε την ανάγκη για στήριξη της οικονομίας και δημιουργία νέων ευκαιριών και προχωρήσαμε στο φιλόδοξο COSMOTE StartUp, ένα πρόγραμμα που στηρίζει τη νέα επιχειρηματικότητα. Δώσαμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, να κάνουν την ιδέα τους, επιχείρηση», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Marketing Επικοινωνίας και E-Business της COSMOTE, κ. Σπύρος Λούρος. Και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε τους τρεις αυτούς μήνες σε μια αξέχαστη, ουσιαστική εμπειρία, για όλους τους συμμετέχοντες. Και πάνω απ’ όλα αποδείξαμε ότι η Ελλάδα έχει ιδέες, έχει ταλέντο, έχει ανθρώπους με όραμα. Και γι’ αυτό, έχει μέλλον».

«Ο κόσμος μας, εσύ»: περισσότερες πληροφορίες

Με το πρόγραμμα «Ο κόσμος μας, εσύ» η COSMOTE δίνει στον καθένα τη μοναδική δυνατότητα να δει την ιδέα του για έναν καλύτερο κόσμο, να γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, όταν η εταιρεία κάλεσε τον κόσμο να καταθέσει τη δική του ιδέα.

Η πρώτη ιδέα που ξεχώρισε και έγινε πραγματικότητα το Δεκέμβριο του 2011 ήταν η επιθυμία της Μαρίας Τσιούνη για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα, στο πλαίσιο της οποίας η COSMOTE κάλυψε σημαντικές ανάγκες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Με τη δεύτερη ενέργεια, το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια», σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), έγινε πραγματικότητα η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η επιθυμία της Σόνιας Χαραλαμπίδου από τις Πρέσπες και της Δήμητρας Κουφίδου από τη Σαμοθράκη να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ακριτικών περιοχών που κατοικούν, ήταν η αφορμή για την υλοποίηση της τρίτης ενέργειας. Η COSMOTE προχώρησε σε εργασίες αναστήλωσης και πλήρους ανακαίνισης δύο δημοτικών κτιρίων στις Πρέσπες, του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού.

Παράλληλα, ανακαινίστηκε πλήρως το Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα της Σαμοθράκης. Με την 4η ενέργεια, το COSMOTE StartUp, η εταιρεία κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του Ηρακλή Παπαδόπουλου, ο οποίος, μέσα από τη σελίδα της ενέργειας «ο κόσμος μας εσύ» στο Facebook, ζήτησε από την COSMOTE να στηρίξει τους δημιουργικούς ανθρώπους και τις πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες.