ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαγωνισμός «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα»

Διαγωνισμός «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα»

Να λειτουργήσει ως έναυσμα για πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν ένα βήμα μπροστά την ελληνική κοινωνία, σκοπεύει ο διαγωνισμός «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα». Διοργανωτές του είναι η SAP Hellas, η μεγαλύτερη ένωση κοινωνικών επιχειρηματιών Ashoka Fellows, το Hellenic Initiative, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο Όμιλος Boehringer Ingelheim Hellas.

Ο διαγωνισμός φιλοξενείται από την online πλατφόρμα των Ashoka Changemakers, ενώ απευθύνεται σε λύσεις που αφορούν ένα ευρύ φάσμα, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, η ανάπτυξη καινοτομίας για την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, η ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις και η παροχή στήριξης για υγιή και ενεργά γηρατειά.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει τη Δευτέρα 19 Μαΐου, ενώ οι τέσσερις νικητές θα αναδειχθούν τον Ιούλιο του 2014. Οι διακριθέντες θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 40.000€, ενώ η SAP Hellas θα παρέχει σε έναν από αυτούς το λογισμικό SAP Business One με 3 άδειες χρήσης καθώς και την εκπαίδευση σε αυτό.

Πριν λίγες μέρες, ανακοινώθηκε πως η εταιρεία Filisia είναι ο νικητής του Early Entry Prize (Βραβείο Πρόωρης Εισόδου), με την πρότασή της να αναδεικνύεται η καλύτερη από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν πριν από τις 11 Απριλίου του 2014, οπότε και έληξε η περίοδος early – entry.