ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Netflix κατακτά την Ευρώπη

Το Netflix κατακτά την Ευρώπη

Σύντομα η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ελβετία θα απολαύσουν τις διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες του ψηφιακού παρόχου Netflix, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Όπως φαίνεται, η εταιρεία στρέφει το βλέμμα της στην Ευρώπη εξαιτίας των αντίστοιχων Αμερικανών ανταγωνιστών.

Το Netflix λειτουργεί ήδη στην Μ. Βρετανία, στην Σκανδιναβία και στην Ολλανδία με επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ραγδαία απήχηση του ψηφιακού δικτύου στην Σκανδιναβία, το οποίο ένα χρόνο μόλις από την έναρξη λειτουργίας του απέκτησε μισό εκατομμύριο συνδρομητές. Πάντως, η επιτυχία αυτή δεν αναγνωρίζεται με την ίδια θέρμη από τους εγχώριους «καναλάρχες», οι οποίοι δείχνουν να ανησυχούν αρκετά, από τον εξωτερικό παράγοντα, που ακούει στο όνομα Νetflix.

Η Εταιρεία Ζίγκο, ο μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στην Ολλανδία, εξαιτίας της λειτουργίας διαδικτυακών παρόχων όπως το Netflix, υπέστη απώλειες της τάξης των 16.000 συνδρομητών, σε 3 μόλις μήνες.

To Netflix μετρά πάνω από 48 εκατομμύρια μηνιαίους συνδρομητές σε περισσότερες από 40 χώρες, παγκοσμίως. Ο πυρήνας των διαδικτυακών συνδρομητών του και πιο συγκεκριμένα, 35,7 εκατομμύρια από αυτούς, τοποθετούνται στις Η.Π.Α., όπου η αγορά των συνδρομητικών μέσων είναι ευρέως διαδεδομένη.

Το μηνιαίο κόστος  διαμορφώνεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα (περίπου 10 ευρώ η μηνιαία συνδρομή) και αυτό σε συνδυασμό με το πλούσιο πρόγραμμα, σε σειρές και ταινίες, φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο «όπλο» του διαδικτυακού κολοσού.

Ο «ευρωπαϊκός» τιμοκατάλογος για τα συνδρομητικά προγράμματα του Netflix θα ανακοινωθούν σύντομα.