ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λειτουργία αναγνώρισης μουσικής και ταινιών αποκτά το Facebook

Λειτουργία αναγνώρισης μουσικής και ταινιών αποκτά το Facebook

Μια νέα λειτουργία «αναγνώρισης ήχων» θα αποκτήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι εφαρμογές του Facebook για iOS και Android. Θυμίζοντας application όπως το Shazam και το SoundHound, θα μπορεί να ταυτοποιεί ανά πάσα στιγμή ποιο τραγούδι, σίριαλ ή φιλμ αναπαράγεται εκεί όπου βρίσκεται ο χρήστης.

Στόχος του κοινωνικού δικτύου είναι να μπορούν τα μέλη του να κοινοποιούν εύκολα τις ταινίες και τις εκπομπές που παρακολουθούν ή τη μουσική που ακούν. Έτσι, αν έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία, κάθε φορά που θα ανανεώνουν το στάτους τους, η εφαρμογή θα αξιοποιεί γι’ αυτόν τον σκοπό το μικρόφωνο της συσκευής, εμφανίζοντας αυτόματα τον τίτλο.

A New, Optional Way to Share and Discover Music, TV and Movies from Facebook on Vimeo.

Σύμφωνα με το Facebook, η διαδικασία θα διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση που η αναγνώριση γίνει με επιτυχία, τότε οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να συμπεριλάβουν το αποτέλεσμα στην ανάρτησή τους.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ποστ, θα μπορούν επίσης να επιλέξουν σε ποιους θα είναι «ορατή» η ανάρτηση. Επιπλέον, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία, πατώντας το σχετικό εικονίδιο.