ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η easyJet εξοπλίζει πιλότους και μηχανικούς με τα «έξυπνα» γυαλιά της Epson

Η easyJet εξοπλίζει πιλότους και μηχανικούς με τα «έξυπνα» γυαλιά της Epson

Ως μέρος μιας μεγαλύτερης κίνησης που αποσκοπεί στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, ώστε να βελτιωθεί ο στόλος των αεροσκαφών της, η easyJet αξιολογεί τη χρήση συσκευών αυξημένης πραγματικότητας (AR), για να βοηθήσει τους πιλότους και τους μηχανικούς της να απλοποιήσουν τις διαδικασίες μηχανικής και εξυπηρέτησης. Ο απώτερος στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων των επιβατών και η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των ιστορικών ασφαλείας.

Η easyJet επέλεξε να αξιολογήσει τα γυαλιά Moverio BT-200 της Epson, για να μπορεί η ομάδα μηχανικών να βλέπει ό,τι ακριβώς και ο πιλότος ή ο μηχανικός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AR, και προβλέπει ότι τα Moverio BT-200 θα ωφελήσουν κάποια από τα πιο απομακρυσμένα αεροδρόμια, που συγκαταλέγονται στο δίκτυο της εταιρείας.

Προς το παρόν, οι μηχανικοί και οι πιλότοι πρέπει να στέλνουν με email φωτογραφίες και να τηλεφωνούν στο Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων της easyJet για να επιλύσουν χειροκίνητα τη βλάβη. Χάρη στα Moverio BT-200, το Κέντρο Eλέγχου Eπιχειρήσεων της easyJet θα μπορεί, ίσως, να παρέχει, σε πραγματικό χρόνο, live πληροφορίες στους μηχανικούς και τους πιλότους, μαζί με τεχνική βοήθεια μέσω του ενσωματωμένου handsfree σετ κεφαλής.

«Η τρισδιάστατη τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας είναι ένα από τα βασικά μέσα που θα βοηθήσουν την easyJet να μειώσει τις μεγάλες καθυστερήσεις, που σημειώνονται, όταν ένα αεροσκάφος βρίσκεται σε ενδιάμεση στάση», δήλωσε ο Ian Davies, Επικεφαλής του τμήματος Engineering and Maintenance στην easyJet. «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη κατανόηση σε τεχνικά θέματα, που προκύπτουν εκατοντάδες μίλια μακριά. Φορώντας τα Moverio BT-200, οι πιλότοι ή οι μηχανικοί, που βρίσκονται σε ενδιάμεση στάση, θα μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά εικόνες και δεδομένα μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου Επιχειρήσεων της easyJet στο Λούτον και οποιασδήποτε από τις 138 τοποθεσίες, όπου επιχειρεί στην Ευρώπη, αλλά και πιο μακριά, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε κοινές οπτικοποιημένες πληροφορίες διευκολύνοντας, έτσι, την επίλυση κάθε τεχνικού θέματος.»

Τα νέα έξυπνα γυαλιά Moverio διαθέτουν χαρακτηριστικά και λειτουργίες για AR, που διευκολύνουν μια ψηφιακά βελτιωμένη προβολή του πραγματικού κόσμου. Η τεχνολογία αισθητήρων, με κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός, γυροσκόπιο, σύστημα GPS, πυξίδα και επιταχυνσιόμετρο, επιτρέπει στη συσκευή να κατανοεί με ακρίβεια τις κινήσεις του χρήστη αλλά και του περιβάλλοντός του.