ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google φέρνει το Street View στην Ελλάδα

Η Google φέρνει το Street View στην Ελλάδα

Και τη χώρα μας θα περιλαμβάνει από την επόμενη εβδομάδα η υπηρεσία Street View των χαρτών της Google, δίνοντας επομένως τη δυνατότητα στους χρήστες να «περιηγηθούν» εικονικά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών και σε ελληνικούς δρόμους.

Η επίσημη ανακοίνωση για την επέκταση της υπηρεσίας και στην Ελλάδα θα γίνει σε εκδήλωση στις 5 Ιουνίου. Σε αυτήν αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ποιες ακριβώς περιοχές έχουν «ανέβει» στο Street View.

Αν και τα πρώτα ειδικά αυτοκίνητα της Google είχαν κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2009, ουσιαστικά τον Νοέμβριο του 2013 η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενέκρινε την ανάρτηση στην υπηρεσία τρισδιάστατων λήψεων από την Ελλάδα.

Στην έγκρισή της, η Αρχή αναφέρει πως στις πανοραμικές φωτογραφίες θα πρέπει να εμφανίζονται θολωμένες οι πινακίδες των Ι.Χ. και τα πρόσωπα των περαστικών. Επίσης, προβλέπει πως θα υπάρχει ένα εργαλείο, με το οποίο οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί να ζητήσει να θολωθούν δεδομένα σε περίπτωση που αυτά είναι ευδιάκριτα, συμπεριλαμβανομένων και των προσόψεων κατοικιών.