ΑΠΟΨΕΙΣ

H Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη ομιλήτρια

Στη σύναξη θα παραστεί και θα μιλήσει η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Μαρία Δαμανάκη, φίλη της στήλης.

Με καίριες ερωτήσεις της στη Βουλή, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνος Πολιτισμού, η κ. Δαμανάκη είχε εναντιωθεί στην κατεδάφιση των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας – να μην ξεχνάμε αυτούς που συνέτειναν στο να κρατηθεί διατηρητέα η ιστορική συλλογική μνήμη της Αθήνας και της προσφυγικής γειτονιάς.

Στο θέμα μας τώρα, στη σύναξη της Νέας Κίου: θα χαιρετίσουν τη συγκέντρωση οι προσκεκλημένοι δήμαρχοι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου «O Φάρος» κ. Γιώργος Αρώνης, ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Παναγάκης, ενώ η βουλευτής Επικρατείας, γνωστή από τα τηλεοπτικά της ταξίδια, κ. Μάγια Τσόκλη, θα μιλήσει για τον αλιευτικό τουρισμό. Κεντρικός ομιλητής και «ψυχή» της όλης οργάνωσης είναι ο κ. Μανόλης Τσακίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Υδρας «η Υδραίισα Φώκια», σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Υδρας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία της Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη. Οπως γίνεται πολλά χρόνια τώρα, στους τοπικούς ψαράδες Σαρωνικού, Αργολικού, Μυρτώου Πελάγους και Πελοποννήσου θα διανεμηθούν δωρεάν ειδικά οικολογικά λάδια για τη μηχανή των σκαφών τους από τον Σύλλογο Οικολόγων Υδρας, προσφορά του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Χορηγός η Εθνική Τράπεζα. Επιπλέον, ο Σύλλογος Οικολόγων Υδρας ευχαριστεί το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου για τη διαρκή υποστήριξή του στους αγώνες του για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.<ΒR>ΤΗΛΕΦΟΣ