ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κύριος «Ποτέ στην Τιβί»

Μα καλά, αναρωτιούνται πολλοί. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί όταν ο πρωθυπουργός έδινε οδηγίες πλεύσεως στο ανασχηματισμένο υπουργικό συμβούλιο, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ; Κι αν ήταν, πώς περιφρονεί ανενδοίαστα την αυστηρή εντολή του κ. Σαμαρά να μειώσουν οι υπουργοί τις τηλεοπτικές εμφανίσεις; Τι του λύνει τα χέρια, κυρίως δε τη γλώσσα; Στα λαθεμένα ερωτήματα, και οι απαντήσεις λαθεμένες θα είναι. Διότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης βεβαίως και ήταν εκεί. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Από τους πρώτους είχε πάει. Πώς αλλιώς. Να σε καλεί η πατρίδα να την υπηρετήσεις ξανά κι εσύ να αργοπορείς, είτε χωμένος μέσα στο όνειρο ότι κάποια μέρα θα γίνεις πρωθυπουργός είτε προβάροντας πόζες μπροστά στον καθρέφτη; Απρεπές…

Εκεί ήταν λοιπόν. Τον δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Αναζητήστε τα. Εψαξα κι εγώ, να βεβαιωθώ. Και είδα. Και ο εωρακώς μεμαρτύρηκε. Ιδού: Μπροστά του ο υπουργός της Υγείας (του) είχε ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία λάπτοπ. Και, επιπλέον, ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία κινητά τηλέφωνα. Μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι κουβάλησε όλες αυτές τις συσκευές προς επίδειξη τεχνολογικής εγρήγορσης. Τις είχε για να καταγράψει και μία και δύο και τρεις φορές τον πρωθυπουργικό λόγο. Ωστε να τον ακούσει και να τον ξανακούσει μέχρις αποστηθίσεως.

Ετσι πίστευα στην αρχή, ώσπoυ με φώτισε ο μίστερ Εντουαρντ Σνόουντεν. Με τoν Αμερικανό εγκατέστησα εσχάτως ένα σύστημα επικοινωνίας με σήματα καπνού, προς αποφυγήν των ηλεκτρονικών κοριών, και σε κώδικα των Ναβάχο (οι οποίοι σύμφωνα με τους «αντισυμβατικούς αρχαιοδίφες», ψηφοφόρους πιθανότατα του κ. Γεωργιάδη, τυγχάνουν Ελληνες, απόγονοι Θεσσαλών ναυαγών· ναυαγός = Ναβάχο). Την ώρα λοιπόν που ο κ. Σαμαράς έλεγε «λεβέντες, κομμένη η τηλεόραση», στο πιο ευπρεπές, ο άνθρωπός μας από το ένα λάπτοπ απαντούσε με τηλεμηνύματα σε ερωτήσεις του BBC, από το άλλο έδινε συνέντευξη στο CNN και στο τελευταίο έγραφε τα τιτιβίσματά του, να μην αφήσει τον λαό ούτε στιγμή αφώτιστο. Τα κινητά; Από τα δύο απαντούσε με SMS σε ερωτήσεις εγχώριων καναλιών και με το τρίτο έστελνε συγχαρητήρια μηνύματα σε ένα τέταρτο που είχε αφήσει επίτηδες σπίτι του. Να τα βρει γυρνώντας και να χαρεί για τη λαϊκή ανταπόκριση στην υπουργοποίησή του. Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν σέβεται τον πρωθυπουργό. Σε όποιο πάνελ και αν μετέχει, αν ακουστεί ο παραμικρός ψόγος για τον κ. Σαμαρά, «αρπάζεται» αμέσως και αρπάζει την ευκαιρία να δείξει πως είναι φανατικά πιστός του. Τον έχουν ανέκαθεν αυτόν το φανατισμό οι νεοπροσήλυτοι. Ιδίως αν τους βαραίνουν χλευαστικά (και δη βιντεοσκοπημένα) σχόλια κατά του κόμματος στο οποίο μόλις στρατεύτηκαν.

Νεότερα από τον Σνόουντεν: Τελικά υπήρχε και τέταρτο λάπτοπ. Με αυτό ο υπουργός έπαιζε «ον λάιν» στοίχημα με τους γιατρούς, ότι «δεν θα απολυθεί κανείς», και με απόδοση 1: 2.345. Οσοι και οι προς αποπομπή γιατροί του ΕΟΠΥΥ.