ΑΠΟΨΕΙΣ

Χείμαρρος ειδήσεων στη Γέφυρα της επικαιρότητας…

Αρχισαν τα όργανα» για την επικείμενη «πρώτη» της ελληνικής προεδρίας για την Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο εξάμηνο του 2014. Εφθασε, προπομπός της όλης σημαιοστόλιστης, μετ’ αστεριών, παρέλασης προσωπικοτήτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, που δεν θα έλεγε όχι, εάν του γινόταν πρόταση για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο επόμενος στόχος. Τον δέχθηκε μαζί με αρχηγούς ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, γραμματέων συμβουλίων, ευρωπλήθος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στη μεγάλη Αίθουσα στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ακολουθήσει μετά κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Γραφείο χωρίς φωτο-opportunity και διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Είχε δεχθεί προηγουμένως, ώρα 14.00 τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, χαμηλών τόνων για την περίπτωση σε αντίθεση με τη διένεξή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα πάρει τέλος στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου έρχεται προς ψήφιση, «ναι» ή «όχι», η τροπολογία για «μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης». Για τον πονοκέφαλο από τις αντεγκλήσεις μεταξύ εκπροσώπων, πρώην και νυν, των κομμάτων στο Διαδίκτυο, ποιος θα βρει φάρμακο να το δώσει…

Εν τω μεταξύ, στα Τέμπη νέα τραγωδία σε τριπλό τροχαίο, με ένα νεκρό και δύο σοβαρά τραυματισμένους. Στη Ρόδο ένα ακόμη ζευγάρι έχασε τη ζωή του στην καταιγίδα Νο 2. Με νεκρή την εκπαιδευτικό που παρασύρθηκε από τα υπερχειλίζοντα νερά στη γέφυρα Κρεμαστής, στην καταιγίδα Νο 1, τρεις νεκροί και αγνοείται πάντα ένας συνάδελφός της, ενώ η σορός που βρέθηκε στα τουρκικά παράλια παραμένει «αγνώστου ταυτότητας».

«Δεν προλάβαμε» αναστέναξε ο περιφερειάρχης Ρόδου, με το έργο της υποστήλωσης της Γέφυρας Κρεμαστής να έχει εγκριθεί μόλις τον περασμένο Οκτώβρη, ύστερα από καθυστέρηση μιας δεκαετίας, με διαρκή προβλήματα.

Ως την Τρίτη 3 Δεκέμβρη παρατείνεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι πέντε καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κάνουν διαλέξεις πάνω στον τομέα τους στη νοικιασμένη «Διάνα» της Ιπποκράτους, εφόσον παραμένουν κλειστά τα δύο πανεπιστήμια «για να υπάρχει πηγή γνώσης». Το βιβλίο του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού κ. Θαπατέρο πρόλαβε αυτό του ομολόγου του, επίσης πρώην, κ. Γεωργίου Παπανδρέου, γύρω από τη Σύνοδο Κορυφής στις Κάννες 2011… H Σκωτία θέλει να γίνει ανεξάρτητο κράτος, να αποκολληθεί από τη Μεγάλη Βρετανία, NATO-NATO το πρόβλημα με πυρηνικό εργοστάσιο στις ακτές της…

Και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται ακάθεκτοι, δυο δυο και τρεις μαζί, στα σπίτια, ιδιόκτητα και μη. Παραλήπτες οι συνταξιούχοι με κομμένες συντάξεις, οι άνεργοι και οι μισθωτοί που εξακολουθούν να είναι οι μόνοι που πληρώνουν, τον λεγόμενο «φόρο της εργασίας»! Χείμαρρος ειδήσεων κατρακυλά τη λεωφόρο Συγγρού στην κάθοδο προς Νέο Φάληρο, από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με την ψύχραιμη Σία ώσπου ρίξαμε άγκυρα στο γραφείο, πριν παρασυρθούμε από τα ρεύματα, νέα και παλιά.

Η επικαιρότητα, μία διαρκής έκδοση της «Οδύσσειας» και της «Ιλιάδας» μαζί στη μετά Ομηρο εποχή. Με ομηρικούς πάντα καβγάδες στη Βουλή, και φραστικά πυρά στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» το νέο μέσο προβολής και προσβολής…

Μartin Schulz – Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική προεδρία. Ο,τι είναι καλό για την Ελλάδα, είναι καλό για την Ευρώπη».

Καρολος Παπουλιας – Πρόεδρος Δημοκρατίας της Ελλάδας: Κάναμε το καθήκον μας και περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους…«Η Ελλάδα στην ευαίσθητη αυτή γωνιά της Μεσογείου, χειμάζεται από μία κρίση πρωτόγνωρη.

Η δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε δεν έχει προηγούμενο και η ελληνική κοινωνία ξεπέρασε τα όρια της αντοχής της. Ομως, τώρα διανοίγονται κάποιες ευνοϊκές προοπτικές, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα που εμφανίζεται στον προϋπολογισμό, ο περιορισμός του ελλείμματος μεταξύ εξαγωγών και εισαγωγών και άλλα αισιόδοξα στοιχεία.

Κάναμε το καθήκον μας. Και περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους. Οχι μόνο να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά να πάρουν και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε μια αγορά που ασφυκτιά.

Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι, η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι ευρωπαϊκή, και η λύση της οφείλει να είναι επίσης ευρωπαϊκή».

Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, χθες, 26 Νοεμβρίου 2013.

Σήμερα Πλημμυρίδα Διαπιστευτηρίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013:

– Στις 12.00 θα δεχθεί τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Masuo Nishibayashi, ο οποίος θα επιδώσει τα διαπιστευτήριά του.

– Στις 12.30 θα δεχθεί τους νέους πρέσβεις: της Ισλαμικής Δημοκρατίας της Μαυριτανίας, κ. Moctar Ould Dahi (έδρα Ρώμη), της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας κ. Vladimir A. Voronkovich (έδρα Σόφια), της Μαλαισίας κ. Dato Nik Mustafa Kamal bin Nik Ahmad (έδρα Βουκουρέστι), της Δημοκρατίας της Σιέρρα Λεόνε κ. Ibrahim Sorie (έδρα Βρυξέλλες) και της Δημοκρατίας της Γκάμπια K. Lang Yabou (έδρα Μαρδίτη), οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Επανόρθωση μ’ ευχές…

Στην κ. Μαρία Γκόγκα, και όχι Κατερίνα, όπως εκ παραδρομής εγράφη χθες (ίσως λόγω της εορτής της Αγίας Αικατερίνης) η στήλη στέλνει φιλικές ευχές για τις γιορτές που έρχονται.