ΑΠΟΨΕΙΣ

Στη σκιά δύο φίλων

Είδηση πρώτης γραμμής, ένεκα η κρίσις, το «είσοδος ελεύθερη», όπως και η συνδιάλεξη των δύο φίλων, Αλέκου Φασιανού και Κώστα Καζαμιάκη, οι οποίοι μιλούν, ζωγραφίζουν και, στο φινάλε, θα παίξουν ολιγόλεπτο θέατρο σκιών «με θέμα τον Περσέα και την Ανδρομέδα. Εδώ η είδηση είναι ότι ο μπερντές και οι φιγούρες είναι έργο του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού. Ενώ ο αρχιτέκτων K. Καζαμιάκης υπογράφει τον δικό του μπερντέ στις διαφάνειες. Τις φράσεις που ακολουθούν τις συνέλεξε ο Κώστας Καζαμιάκης, και οι δυο τους τονίζουν: «H παρουσία σας είναι απαραίτητη έστω και η σκιώδης».

Σκιάς όναρ άνθρωπος, Πίνδαρος. Περί όνου σκιάς (μάχεσθαι) Αριστοφάνης, Σφήκες, 91, «Εγκώμιο της σκιάς», Χόρχε Λούις Μπόρχες, «Το εγκώμιο της σκιάς σ. 67-68 Τζουνιτσίρο Τανιζάκι» ένα μικρό δείγμα των όσων σοβαρών θ’ ακούσετε και θα δείτε στη σκηνή του Αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Θεοχαράκη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, είσοδος ελεύθερη (εάν δεν βγάζετε τα γράμματα του Αλέκου Φασιανού στην αφίσα).

– O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Κορέας, από 2-5 Δεκεμβρίου 2013, κατόπιν προσκλήσεως της ομολόγου του κ. Park Geun-Hye. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα Προέδρου στη Δημοκρατία της Κορέας.