ΑΠΟΨΕΙΣ

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 21.ΙII.1967

49 χρόνια πρίν στην «Κ»  21.ΙII.1967

ΔΙΑΣΚΕΨΙΣ ΓΚΟΥΑΜ: Γκοάμ, 20.- Μετά τον τερματισμόν της Διασκέψεως του Γκουάμ, ο πρόεδρος Τζόνσον και οι ηγέται του Νοτίου Βιετνάμ εξέδωσαν ανακοινωθέν, εις το οποίον εκφράζεται η κοινή απόφασις όπως συνεχισθή η στρατιωτική προσπάθεια και δίδεται η υπόσχεσις ότι θα συνεχισθή η επίμονος αναζήτησις εντίμου ειρήνης. […] Ως εγνώσθη, ο πρωθυπουργός του Νοτίου Βιετνάμ στρατηγός Κάο Κυ, ομιλών προς τον πρόεδρον Τζόνσον και προς άλλους ηγέτας, υπηνίχθη ότι επιθυμεί όπως αι Ηνωμέναι Πολιτείαι λάβουν περισσότερον εντατικά στρατιωτικά μέτρα εναντίον του Βορείου Βιετνάμ. […] Η προσπάθεια αυτή κλιμακώσεως του πολέμου, εύρεν απροθύμους τους κ.κ. Ρόμπερτ Μακναμάρα και Ντην Ρασκ, οι οποίοι είπον ότι δεν συζητούνται περαιτέρω ενισχύσεις εις τα αμερικανικά στρατεύματα πέραν εκείνων αι οποίαι ήδη έχουν μελετηθή. [Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λύντον Τζόνσον και ο υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ ΜακΝαμάρα στην Διάσκεψη του Γκουάμ. Πηγή: LBJ Presidential Library.]

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΙΞΟΝ: Μόσχα, 20.- Ο εις Μόσχαν ευρισκόμενος Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος κ. Νίξον εδήλωσε σήμερον, ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι πρέπει να υπολογίζουν ότι οι ηγέται του Κρεμλίνου επιθυμούν τερματισμόν του πολέμου εις το Βιετνάμ. Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας κατηγόρησε σήμερον την Κίναν, ότι, μη καταλαμβάνουσα το Χογκ Κογκ, υποβοηθεί την Αμερικήν εις τον πόλεμον, ενώ το Πεκίνον προειδοποίησε την Αγγλίαν ότι είναι υπεύθυνος διότι παρέχει το Χογκ Κογκ ως βάσιν εις τον πόλεμον του Βιετνάμ.

ΑΛΕΞΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εις το πλαίσιον του εορτασμού της Παγκοσμίου Ημέρας Θεάτρου, θα ομιλήση την Παρασκευήν [24 Μαρτίου 1967] εις το «Θέατρον Αθηνών» ο κριτικός κ. Αλ. Διαμαντόπουλος με θέμα: «Ελεος, φόβος και τυφλές ελπίδες στο σύγχρονο θέατρο (Σάμουελ Μπέκετ)».

ROLLING STONES: Λονδίνον, 20.- Αστυνομικοί επέδωσαν σήμερον κλήσεις εις δύο μέλη του μουσικού συγκροτήματος «Ρόουλιγκ Στόουνς», τον τραγουδιστήν Μικ Τζάγκερ και τον κιθαριστήν Κηθ Ρίτσαρντ, διά παράβασιν του νόμου περί ναρκωτικών.