ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Η Ελλάδα της οπισθοδρόμησης

Κύριε διευθυντά
ΟΠάσχος Μανδραβέλης στο ωραίο άρθρο του «Η Ελλάδα των εξαιρέσεων…» στις 14 Μαΐου, γράφει για τα απίθανα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Εδώ πρόκειται για την εξαίρεση που ψηφίστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, σε άσχετη τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές! Αφορά την αποζημίωση που θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες εκλογές, που θα είναι αφορολόγητη παρακαλώ. Πρόκειται για πρόκληση σε βάρος όλων των φορολογουμένων που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, εξαιρέσει φυσικά των εθνοπατέρων βουλευτών.

Δυστυχώς, παρά την κρίση, ίσως διότι εντός Βουλής η πολυαριθμότερη ομάδα είναι οι βουλευτές – δικηγόροι, ίσως για άλλους λόγους, ψηφίστηκε αυτή η διάταξη που προκαλεί το κοινό, περί δικαίου, αίσθημα.

Iσως αν ερωτηθούν οι ψηφίσαντες την παραπάνω τροπολογία –ντροπολογία– βουλευτές, να μας πουν πως δεν την διάβασαν, όπως είπε πρόσφατα ο περίφημος υπουργός, που αν και δεν διάβασε το Μνημόνιο, το ψήφισε.

Ισως έτσι θελήσουν να πουν πως είναι αθώοι αυτής της προκλητικής διάταξης.

Αλλά ο λαός ξέρει πολύ καλά και τιμωρεί όσους δεν γνωρίζουν πού βάζουν την υπογραφή τους και τι ψηφίζουν. Είναι καιρός να σοβαρευτούμε όλοι μας.

Δημητριος Γεωργαντας