ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Χάος με την Τροχαία

Κύριε διευθυντά
Θα ήθελα να υποβάλλω μια ερώτηση στον διευθυντή της Τροχαίας: Γνωρίζετε τι κάνουν οι τροχονόμοι σας όταν κλείνουν δρόμους με κορδέλες για κάποια πορεία ειρηνική, π.χ. ένα μικρομαραθώνιο όπως την Κυριακή 4 Μαΐου το πρωί, ή ακόμα και για μια διαδήλωση μικρή; Eχετε αντιληφθεί εάν φροντίζουν να διευθετήσουν σωστά, κατά το δυνατόν, την κυκλοφορία της πόλης ή αδιαφορούν πλήρως για το τι θα γίνει, αρκεί να τραβήξουν κόκκινες κορδέλες; Λοιπόν σας πληροφορώ ότι δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Ή αποσύρονται σε μια γωνία του δρόμου πάνω σε μηχανές ή είναι εξαφανισμένοι. Κλείνουν δρόμους χωρίς να φροντίζουν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα από κάποιες παρακαμπτηρίους, πολύ πριν από την απαγόρευση, με αποτέλεσμα να φθάνουν τα αυτοκίνητα μπροστά στην κορδέλα και να βρίσκονται παγιδευμένα σε αδιέξοδο.

Να φθάνω έπειτα από ταλαιπωρία μισής ώρας ένα τετράγωνο από το σπίτι μου, που είναι σε παράλληλο δρόμο της Λ. Αλεξάνδρας και να μη με αφήνουν να στρίψω με αποτέλεσμα να περιπλανώμαι σε στενά άλλη μισή ώρα.

Τέλος πάντων, πείτε τε μου ποια είναι η αρμοδιότητα του τροχονόμου. Μόνο να δίνει κλήσεις;

Και τι να πω για το κέντρο! Υπάρχει πορεία στη Σταδίου, είναι κλειστό το Σύνταγμα και αφήνουν τα αυτοκίνητα να κατέβουν την Ομήρου, για να στρίψουν στην οδό Αμερικής και να μπουν στην Πανεπιστημίου. Να πάνε πού; Απόγνωση.

Μοιρα Γαβριελατου