ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Μ’ ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια

Μ’ ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια

Κύριε διευθυντά
Με τη συμφωνία των Πρεσπών οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. επιτυγχάνουν μ’ ένα σμπάρο όχι δύο, αλλά περισσότερα τρυγόνια, ήτοι:

• Την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την είσοδό της στην Ε.Ε. αποκλείοντας έτσι τη διείσδυση της Ρωσίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή των Βαλκανίων, στην οποία από καιρό έχει εγκατασταθεί αμερικανική βάση, άμεσα συνδεδεμένη με τη μεγάλη βάση του Κοσσυφοπεδίου.

• Την υποβάθμιση ή μάλλον το «ξέφτισμα» της Αριστεράς με την κύρωση απ’ αυτήν της «βαθέως αντιαμερικανικής» πολιτικής παράταξης στον χώρο της ΝΑ Ευρώπης. Οι ψευδοαριστεροί, αφού γνήσιοι-ιδεολόγοι αριστεροί δεν υπάρχουν, γιατί αν υπήρχαν θα είχαν προ πολλού ξεσηκωθεί εναντίον των Συριζαίων που έγιναν τα πιο υπάκοα αριστερά παιδιά των ΗΠΑ και της Ε.Ε., δεν έχουν πλέον επιχειρήματα εναντίον των δεξιών ως υποτελών των ΗΠΑ, αφού η κυβέρνησή τους εισπράττει πλήθος θερμών συγχαρητηρίων από όλους τους «τέως» πλέον γι’ αυτούς «κακούς» καπιταλιστές για την καλή –βρωμερή κατά τον Γ.Γ. του ΚΚΕ– δουλειά που έκαναν στο Σκοπιανό, αλλά και στα μνημόνια.

• Την προφύλαξη της Δεξιάς, ώστε να μη φθάσει στα χέρια της η καυτή πατάτα της κύρωσης, πιέζοντας Σκόπια και Αθήνα να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να τελειώσει στα χέρια του κ. Τσίπρα μια ώρα αρχύτερα το Σκοπιανό.

• Την αποφυγή διαδηλώσεων του πεζοδρομίου εναντίον της κύρωσης από την Αριστερά και καθυστερήσεων από την Κεντροδεξιά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δηλώνει επαναδιαπραγμάτευση από «μηδενική βάση».

Ποτέ άλλοτε, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έτυχε τόσο θερμών συγχαρητηρίων από ΗΠΑ, Γερμανία, ΝΑΤΟ, Ευρωκοινοβούλιο και Ε.Ε. όσο η «αντιαμερικανική» αριστερά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγχορδία, μάλιστα, είναι τόσο αξιοθαύμαστα αρμονική που θα μπορούσε να συγκαταλεγεί ανάμεσα στις μεγάλες συμφωνίες των Λιστ, Μπαχ, Μπετόβεν κ.ά. Αλλωστε, η επίσκεψη στην Αθήνα της «συμμαέστρου» της χορωδίας κ. Μέρκελ, τι σκοπούς εξυπηρέτησε; Από λόγια, συγχαρητήρια και επαίνους χορτάσαμε μέχρις εσμού. Από επενδύσεις όμως; Στην Ελλάδα «γιοκ», στην Τουρκία «ναι», για να επαναληφθεί το γνωστό «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες». Ταύτα προς γνώσιν και προσγείωσιν στην ωμή πραγματικότητα.

Παναγιωτης Καρακατσουλης, Ομοτ. καθηγ. του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών