ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πανεπιστήμια και πάρτι ανά την επικράτεια

Πανεπιστήμια και πάρτι ανά την επικράτεια

Κύριε διευθυντά
Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία για τα διάφορα «δίχως όρια» πάρτι που γίνονται σε σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια. Χρησιμοποιώντας μηχανισμούς και τακτικές που θυμίζουν μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, οι διοργανωτές καλούν νέους, αλλά και λιγότερο νέους, να τα «δώσουν» όλα και να ξεχάσουν, δήθεν, τα δεινά του κορωνοϊού. Αλλά πώς προέκυψε αυτή η κατάσταση; Μήπως υπάρχει κάποια προϊστορία; Μήπως τυχόν οι συντελεστές των εν λόγω εκδηλώσεων έχουν μαθητεύσει, έστω και μία φορά στη ζωή τους, στα περίφημα φοιτητικά πάρτι;

Πράγματι, με την ανοχή ή και την υποστήριξη των ελληνικών πανεπιστημιακών αρχών, τα τελευταία 20-30 χρόνια οργανώνονται πάρτι από εξωπανεπιστημιακά κέντρα, σε πανεπιστημιακούς χώρους, όπου επικρατεί η ασυδοσία, η φοροδιαφυγή, η αγοραπωλησία ναρκωτικών, χώρια οι βανδαλισμοί και οι κλοπές εκπαιδευτικού και ερευνητικού εξοπλισμού.

Λίγοι θα είναι αυτοί από 20 μέχρι και 65 ετών που δεν συμμετείχαν ή, έστω, δεν άκουσαν κάτι για αυτές τις πρακτικές ανομίας. Συνεπώς, είναι μάλλον υποκριτικό να προκαλούν εντύπωση τα πρόσφατα δημοσιεύματα για πάρτι που «ξέφυγαν». Το εν λόγω γνωστικό αντικείμενο έχει για χρόνια καλυφθεί από τα πανεπιστήμιά μας, τόσο σε πτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Γιαννης Κουτεντακης, Ομότιμος καθηγητής, Τρίκαλα