ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: «Πρόβλημα» ο Καμμένος

Σκουρλέτης: «Πρόβλημα» ο Καμμένος

Σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έστειλε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στη σκιά των σεναρίων περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Επιπλέον χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί αποστασίας βουλευτών των ΑΝΕΛ. «Οι συγκεκριμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή σε μια κυβερνητική πλειοψηφία ενός γνωστού κυβερνητικού προγράμματος, με δεδομένη τη δικιά τους διαφωνία» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Τόνισε πως η διαφωνία των δύο κομμάτων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ δεν ήταν εμπόδιο για να συνυπάρξουν τα δυο κόμματα και μάλιστα να ολοκληρώνουν από τον Ιανουάριο του 2015, τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης.

«Είχαμε μάθει να ζούμε με δηλώσεις από τον κ. Καμμένο εδώ και έναν χρόνο για την συμφωνία των Πρεσπών, πολλές φορές αντιφατικές μεταξύ τους. Αυτό δεν ήταν ωφέλιμο για την Κυβέρνηση, καθώς αυτή η πρακτική κατασπατάλησε ένα πολιτικό κεφάλαιο. Είναι συνεπώς ένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η πορεία της χώρας.

«Αυτή την τελευταία χρονιά της θητείας αυτής της κυβέρνησης, έχουμε πράγματα να κάνουμε;» διερωτήθηκε ο κ Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού; Εγώ λέω ότι είναι παρά πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτή η δέσμη μέτρων ανακούφισης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, όπως η επιδότηση με 70 ευρώ μηνιαίως για τα νέα ζευγάρια;».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, καταλήγοντας στην τοποθέτηση του επί του κυβερνητικού έργου: «Εάν κρίνουμε ότι αυτά (τα παραπάνω) είναι τα μείζονα, χωρίς να υποτιμώ το εθνικό θέμα, νομίζω ότι υπάρχουν, όπως υπήρξε στο παρελθόν, το περιθώριο συνύπαρξης. Οποίος αναλάβει την ευθύνη να ανακόψει την πορεία αυτής της κυβέρνησης και να αφήσει ανολοκλήρωτο το κυβερνητικό της έργο στο πιο θετικό της σκέλος, νομίζω αναλαμβάνει και μια μεγάλη ευθύνη, άρα τα περί αποστασίας θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν και αντίστροφη ανάγνωση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Τι είναι αυτό που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει σήμερα την κυβέρνηση; Η συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει η πλειοψηφία για την υπερψήφιση με πάνω από 151 ψήφους ή τουλάχιστον 151 ψήφους, υπάρχει», υπογραμμίζοντας την εκπεφρασμένη στάση βουλευτών του Ποταμιού.

«Εμείς κάνουμε και μια άλλη εκτίμηση, ότι υπάρχει η απαιτούμενη εκείνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχοντας εμείς κάνει την εκτίμηση ότι διαθέτουμε και τους 151, θα κρίνει η κυβέρνηση τον τρόπο, το πως, το πότε εάν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία».

Επιτέθηκε πάντως στην αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, από τους πρώτους μήνες της θητείας της κυβέρνησης «διέβλεπαν καταστροφή και ακυβερνησία και τώρα διαψεύδονται παταγωδώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ