ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζει την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Γ. Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων

Στηρίζει την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Γ. Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης εξέφρασε σήμερα την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει, όπως είπε, το θετικό νομοθετικό της έργο, σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σαρίδης μιλώντας στο Θέμα 104,6, αν και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος – όπως και όλοι οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων – δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέχεια είπε:

«Αν έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλώμενης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και αν θα είναι χρήσιμη».

«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο όπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;».

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα έθνικό θέμα. Πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει οι κομματικές γραμμές τον τόπο αυτόν» πρόσθεσε ο κ. Σαρίδης.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χρόνια, γιατί έδωσε λίγα αλλά τα περισσότερα από ό,τι έδωσαν οι τελευταίοι 8 μνημονιακοί προϋπολογισμοί και γιατί διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλά δειλά στα πόδια της. Ο βασικός λόγος όμως ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα φέρει πρόταση νόμου που αφορά πάνω από 1 εκατ. πολίτες για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».