ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Αν ο κ. Τσίπρας διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να την παρουσιάσει

Ποτάμι: Αν ο κ. Τσίπρας διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να την παρουσιάσει

Στάση αναμονής κρατούν στο Ποτάμι εν αναμονή των νέων πολιτικών δεδομένων που πρόκειται να διαμορφωθούν από τη συνάντηση των κ. Τσίπρα και Καμένου, την Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο., που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, επαναβεβαιώθηκε η στάση του κόμματος όπως αυτή γνωστοποιήθηκε με χθεσινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ είναι αντίθετο σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης εξέφρασαν τη θέση για στήριξη της Συμφωνίας, αλλά όχι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς επανέλαβαν ότι δεν στηρίζουν ούτε τη Συμφωνία ούτε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης εκφράστηκε θετικά τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα μάς οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι΄ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση δημιουργεί ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης. Εφόσον ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει να την παρουσιάσει. Επίσης εκτιμήθηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η στήριξη της κυβέρνησης αλληλοεπηρεάζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ