ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα στηρίξει την κυβέρνηση για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Σ. Δανέλλης

Θα στηρίξει την κυβέρνηση για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Σ. Δανέλλης

Ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης είναι διατεθειμένος να δώσει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

«Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη, που έχει διατυπωθεί εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την Συμφωνία προς κύρωση, είναι πως είναι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με τις αρχές και την συνείδηση. Δεν έχει προκύψει βεβαίως αυτή η ανάγκη, είναι όμως πιθανή. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία», είπε ο βουλευτής.

«Δεν είπα ποτέ και δεν σκέφτηκα ποτέ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχω. Είναι ανορθόδοξη η σκέψη μου, ξαναλέω, αλλά αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία. ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια», πρόσθεσε δηλώνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχει προκύψει αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και βαρύ το δίλημμα, αλλά σε αυτά τα δύσκολα σταυροδρόμια με την ιστορία πρέπει να ακούς την συνείδησή σου», κατέληξε.

Διευκρίνισε ωστόσο πως στην περίπτωση που περάσει η Συμφωνία και ζητηθεί στη συνέχεια ψήφος εμπιστοσύνης, τότε δεν συντρέχει λόγος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.