ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Και να κυρωθεί η συμφωνία, θα ακυρωθεί

Λεβέντης: Και να κυρωθεί η συμφωνία, θα ακυρωθεί

«Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί», δήλωσε, μιλώντας στο βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τους Μακεδόνες να κάνουν υπομονή.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο «το να απειλείται ένας βουλευτής», ωστόσο όπως είπε, «τι μπορεί να κάνει η πλειοψηφία, τι μπορεί να κάνει ο πολίτης όταν βλέπει ότι η Βουλή προσπαθεί να κυρώσει μία συμφωνία για την οποία το 70% του λαού είναι αντίθετο».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά:« Πιστεύετε ότι θα είστε νικητές εάν περάσετε τη συμφωνία; Νικητές θα ήσασταν αν κατεβαίνατε στο λαό και τους πείθατε. Το αν επιβάλλετε με το ζόρι στο λαό την άποψή σας δεν είναι δημοκρατία».

Επίσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ούτε καν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενώ, όπως είπε, «οι Σκοπιανοί έκαναν και δημοψήφισμα».

Επίσης, μιλώντας για την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι το μόνο κόμμα που πίστευε και πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβριζε την Ευρώπη, και τον Αντώνη Σαμαρά που διοργάνωνε Ζάππεια, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μιλά μόνο για την εθνότητα και τη γλώσσα και όχι για το όνομα της Μακεδονίας. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ότι οδηγούν τη χώρα εκ νέου στον δικομματισμό.

Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο είπε ότι είναι συνεταίρος στη μειοδοσία.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης σχολίασε και την τοποθέτηση Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας, λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό ο δικαστής και ο ένστολος να παίρνει σύνταξη και την ίδια μέρα να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο».

«Μέσα μας ο ναύαρχος Αποστολάκης ήταν έμβλημα του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων τώρα που τον βλέπουμε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τι να πούμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ