ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον καθηγητή Gregory Nagy ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφίες)

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον καθηγητή Gregory Nagy ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφίες)

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Harvard, Gregory Nagy, απένεμε σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

to-parasimo-toy-taxiarchi-toy-tagmatos-tis-timis-apeneime-ston-kathigiti-gregory-nagy-o-prokopis-paylopoylos-fotografies0

Αναφερόμενος στον διακεκριμένο καθηγητή, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ιδιαίτερη συμβολή του στην Αρχαϊκή και Κλασική Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία, αλλά και στις Αρχαίες Παραδόσεις και στη Γλωσσολογία.

«Οι εμβληματικές μελέτες σας στην Κλασική Ελληνική Ποίηση είχαν και έχουν πάντοτε στο επίκεντρό τους τα Ομηρικά Έπη, γεγονός το οποίο σας έχει κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων Ομηριστών, παγκοσμίως», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής, Gregory Nagy, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το έργο του τιμώντας την παγκόσμια κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού.

to-parasimo-toy-taxiarchi-toy-tagmatos-tis-timis-apeneime-ston-kathigiti-gregory-nagy-o-prokopis-paylopoylos-fotografies1

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ