ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Casus belli για τον Τσίπρα αν κρατήσει υπουργούς των ΑΝΕΛ (βίντεο)

Καμμένος: Casus belli για τον Τσίπρα αν κρατήσει υπουργούς των ΑΝΕΛ (βίντεο)

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι η σύμβαση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ως εκ τούτου είναι αλλοιωμένη «γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες». 

«Ο Ζάεφ και η πλευρά των Σκοπίων έχει παραβιάσει την ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει την υπογραφή του προέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η συμφωνία έχει περάσει δια της συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είχε ενημερώσει εξ' αρχής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα βάλω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Plan B». 

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ επανέλαβε ότι «όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη». 

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή», υποστήριξε ο κ. Καμμένος

Casus belli

Αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του κόμματος του που επέλεξαν να στηρίξουν τη κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

Χαρακτήρισε δε αιτία πολέμου τη διατήρηση στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις. 

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας: «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό να σεβαστεί την κοινή τους πορεία, την «έντιμη συνεργασία μας, όπως την χαρακτηρίζει». 

Νέες βολές κατά Κοτζιά

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε μεταξύ άλλων νέα πυρά προς τον κ. Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον «νεροκουβαλητή του Παπανδρέου», ενώ τόνισε πως «υπάρχουν καταγγελίες ότι κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν σε σκοπιανά μέσα. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν».