ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Δέχτηκα μια καθαρά δολοφονική επίθεση

Βούλτεψη: Δέχτηκα μια καθαρά δολοφονική επίθεση

«Καθαρά» δολοφονική χαρακτήρισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου κατά της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Παραπολιτικά», η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «δέχτηκα μια καθαρά δολοφονική επίθεση και προβοκατόρικη συνάμα διότι πιστεύω ότι είναι κοινή προβοκάτσια αυτό που συνέβη. Ένα στημένο δηλαδή περιστατικό».

«Διέσχιζα την πλατεία Συντάγματος και βρέθηκα στην Όθωνος, αποχωρώντας από τη Μεγ.Βρετανία στις 16:30, δεν υπήρχε κόσμος μόνο παρακρατικοί στην Αθήνα. Ο κόσμος είχε φύγει ήδη λόγω των δακρυγόνων, αυτοί που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα ήταν καθαρά παρακρατικές συμμορίες κατά τη γνώμη μου. Περπατούσαμε ανάμεσα σε εχθρικά βλέμματα και κάποια στιγμή ένας ξαφνικά- στημένος εκεί ήταν -άρχισε να φωνάζει "τι θέλεις εσύ εδώ αφού θα ψηφίσεις". Του λεει ο αστυνομικός μου "μήπως κάνεις λάθος γιατί  είναι ΝΔ, δεν θα ψηφίσει". Συνέχισε αυτός να φωνάζει και να μας ακολουθεί από πίσω ξεσηκώνοντας όλους όσους βρίσκονταν στη Φιλελλήνων με αποτέλεσμα ορμήσανε, με εγκλωβίσανε , εγκλωβίσανε τον αστυνομικό λέγοντας: "εσύ που τη φυλάς θα κάτσεις εδώ" και εμένα άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και με κλωτσιές με αποτέλεσμα να πέσω κάτω. Εκείνη την ώρα που τα πράγματα είχαν γίνει πολύ άγρια εμφανίστηκαν δύο άνθρωποι, άρχισαν να λένε "κάντε πίσω" δεν ξέρω τι λέγανε, με βοήθησαν να σηκωθώ και μου είπαν να τους ακολουθήσω να με φυγαδεύσουνε», περιέγραψε αναλυτικά η βουλευτής της ΝΔ. 

Πρόσθεσε δε ότι «το βίντεο που δείχνουν είναι μόνο από την Ξενοφώντος δηλαδή θέλανε να δείξουν μόνο λεκτική βία». 

Ερωτηθείσα για το αν έχει κάνει μήνυση, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει απλώς θέλω να πω ότι η Αστυνομία το ήξερε γιατί όταν μπήκαμε πλέον στο Αμαλία ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ήρθε εκεί, μετά από ώρα μας απεγκλώβισαν. Τα ξέρει η Αστυνομία αυτά, η Αστυνομία απλώς δεν έχει ζητήσει ούτε κατάθεσή μου. Έχει χτυπηθεί βουλευτής και δεν υπάρχει ένα τηλεφώνημα από την υπουργό, είναι σαφές ότι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν». 

«Πιστεύω ότι υπήρχε σχέδιο για να διαλυθεί το συλλαλητηρίο γιατί πως εξηγείτε ότι συγχρόνως με την έναρξη του συλλαλητηρίου και των ομιλιών άρχισαν τα επεισόδια άρα τι είχαν φροντίσει να περιφρουρήσουν; …Πιστεύω ότι είναι καθαρά με την ανοχή, ήθελαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο και εγώ ήμουν η τελευταία πράξη του σχεδίου», συπλήρωσε η κ. Βούλτεψη. 

Τέλος, σχετικά με τη σύνδεση της επιτροπή της Βουλής σχολίασε: «Έχουμε προειδοποιήσει τον κ. Βούτση να μην αλλάξει τη σύνθεση της επιτροπής. Στην παράκρουσή του ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι η εικόνα του διχασμένου λαού μας είναι και αυτό ένα εθνικό ατόπημα. Τι είναι αυτό που τον κάνει να θέλει να το κάνει οπωσδήποτε τώρα και έτσι, με αυτό τον τρόπο; Και γιατί δεχτήκανε να μην αλλάξουν οι Σκοπιανοί το σύνταγμά τους διότι το σύνταγμά τους δεν το έχουν αλλάξει».