ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά: Η συμφωνία των Πρεσπών έρχεται να δώσει λύση σε μια ιστορική εκκρεμότητα

Κουντουρά: Η συμφωνία των Πρεσπών έρχεται να δώσει λύση σε μια ιστορική εκκρεμότητα

«Τη θέση μου υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών είχα ξεκαθαρίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και στο υπουργικό συμβούλιο» σημείωσε από το βήμα της Ολομέλεια της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά επισημαίνοντας ότι η θετική ψήφος είναι η πραγματική πατριωτική στάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Κουντουρά στην ομιλία της δεν πραγματοποίησε καμία αναφορά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον της το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, προτίμησε να επιτεθεί στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη καθώς όπως σημειώσε την έχει στοχοποιήσει επανελλειμένως στις τοποθετήσεις του.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, από την πρώτη στιγμή είχα τοποθετηθεί υπέρ της εθνικής πρότασης, όπως είχε αποτυπωθεί το 2007 στις προγραμματικές δηλώσεις από τον Κώστα Καραμανλή, και η οποία είχε τότε την αποδοχή του ελληνικού λαού και της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων. Θέση που η Νέα Δημοκρατία επανέλαβε ότι ισχύει στο ακέραιο ως επίσημη θέση της τον Γενάρη του 2018», σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:

«Οι όποιες επιφυλάξεις μου πριν ένα χρόνο, παρακάμφθησαν όταν αποσαφηνίστηκαν όλα τα επίμαχα σημεία της συμφωνίας που δημιουργούσαν αντιδράσεις. Και αυτό το γνωστοποίησα τότε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μου, και το επανέλαβα και στο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο του Οκτωβρίου, τονίζοντας το συνταγματικό μου δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση. Η Συμφωνία έρχεται να δώσει λύση σε μία ιστορική εκκρεμότητα. Είναι υπέρ της Ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών, της οικονομικής και κοινωνικής προόδου σε μία ταραχώδη γειτονιά της Ευρώπης. Διευθετεί με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο, ένα πρόβλημα δεκαετιών και είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη. Κλείνουμε πληγές στα βόρεια σύνορά μας, που συντηρούσαν μίση και διχόνοια, και ανοίγουμε νέες προοπτικές στις διμερείς μας σχέσεις, με την ελπίδα ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ισχυροποιεί το ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια, και θα φέρει σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Η θετική ψήφος είναι η πραγματικά πατριωτική στάση, και το χρωστάμε στην πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές».