ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Go back κ. Τσίπρα, τέσσερα χρόνια είναι αρκετά

Γεννηματά: Go back κ. Τσίπρα, τέσσερα χρόνια είναι αρκετά

Να επιληφθεί για τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με παρεμβάσεις συμβούλων του σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις κάλεσε τη Δικαιοσύνη η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει; Ούτε για όσα είπε ο πρώην συνεταίρος σας στο Υπουργικό Συμβούλιο για χρηματοδότηση από τον Σόρος;», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα που «δεν σας αφορά.

Εκτίθεστε και εκθέτετε ορισμένους» ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πώς μπορεί ο κ. Τσίπρας να είχε στο νου να διαλύσει κόμματα με τη τακτική που ακολούθησε αντί της απαραίτητης εθνικής συνεννόησης, όμως δεν θα το πετύχει με τη Κεντροαριστερά.

«Πολλοί είναι "καμένοι" από τη συνεργασία μαζί σας. Ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Βαρουφάκης. Με τη Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Go back κ. Τσίπρα! Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά!» επανέλαβε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ξανά ότι η καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πράξη εθνικής ευθύνης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε συνειδητά ψέματα:

-Πρώτον για τη συμφωνία της Αχρίδας, η οποία, όπως είπε η κ. Γεννηματά, αφορά σε εσωτερική υπόθεση των Σκοπίων και δεν είχε καμία ανάμειξη η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

– Δεύτερον, ότι η ονομασία FYROM δεν καθιερώθηκε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που συνήψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά είχε καθιερωθεί ως προσωρινή ονομασία από τον Απρίλιο του 1993 επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ