ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Βίτσα

ΝΔ: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Βίτσα

«Απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα στην Πακιστανική Κοινότητα.

«Ο κ. Βίτσας υπόσχεται νομιμοποίηση σε όλους του Πακιστανούς» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, και συνεχίζει:

«Με απύθμενο θράσος υπερηφανεύεται ενώπιον της Πακιστανικής Κοινότητας για τη ρύθμιση νόμου που ψήφισε η κυβέρνησή του, η οποία επιτρέπει με ένα οποιοδήποτε χαρτί, ακόμη και μια επιστολή, να χορηγείται άδεια παραμονής για τρία χρόνια. Συμπλήρωσε μάλιστα πως, για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -μετά τη θάλασσα- “ούτε τα όνειρα έχουν σύνορα”. Δυστυχώς, τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται εφιάλτης για τους Έλληνες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βίτσας, μιλώντας σε εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει άλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

«Και να βρούμε τρόπους ώστε να ερχόσαστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες, ούτε σε όλα αυτά που έχετε περάσει και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα», πρόσθεσε.