ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Δεν έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος επιστροφής στα μνημόνια

tsipras--2-thumb-large

«Ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια, στις μαύρες ημέρες και στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας δεν έχει κλείσει οριστικά» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτες δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

«Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος» είπε ο πρωθυπουργός, είναι «η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου»

«Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που πήρα, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό, ότι η ψήφος έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λίγες ημέρες νωρίτερα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Σήμερα επιβεβαιώνεται, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι άνοιξε η όρεξη τόσο στο παλιό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να βάλουν προσκόμματα στο σχέδιό μας για τη στήριξη των πολιτών».

«Σήμερα έφθασαν στο σημείο να θέσουν και ζητήματα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα, ζήτημα που είχαν να εγείρουν από το 2014, τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο Κυριάκος Μητσάκης» πρόσθεσε.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο δημόσιο στο 1 προς 5, ενώ εμείς έχουμε κατακτήσει, με σκληρές διαπραγματεύσεις, το 1 προς 1», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη τους. Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές, το να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια, είναι το πιο σημαντικό».