ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Στεφανής: Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν

alkibiadis-stefanis-metanasteutiko

Στη λίστα του International Fellows Hall of Fame του National Defense University, ως απόφοιτος της τάξης του 2009, συμπεριλαμβάνεται ο υφυπουργός Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του ιδρύματος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε το 1999 «ως μία υψηλού κύρους και ορατότητας μορφή απονομής ευσήμων σε αποφοίτους του NDU που έχουν πετύχει με αξιοκρατικά μέσα τις υψηλότερες θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, τη φυσική διοίκηση ή την κυβέρνηση της χώρας τους, ή που έχουν αναλάβει αντίστοιχη θέση σε έναν διεθνή οργανισμό. Τα μέλη του International Fellows Hall of Fame τιμώνται σε μία επίσημη τελετή στην πανεπιστημιούπολη του NDU».

Νωρίτερα, ο κ. Στεφανής προέβη σε δήλωση – απάντηση σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τους τίτλους σπουδών του. 

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου», τόνιζε ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, δίνοντας στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του.

«Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρονιά 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού», πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας.

Τέλος, ως υστερόγραφο, σημείωνε: «Τα παραπάνω αποτελούν διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, ακολουθούμενες για την επιμόρφωση των στελεχών, στο πλαίσιο της επιζητούμενης αριστείας και όχι για τη λήψη επιδομάτων ή για ακαδημαϊκή καριέρα».

Ακολουθούν οι τίτλοι σπουδών του κ. Στεφανή όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ: 

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn0

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn1

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn2

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn3

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn4

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn5

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn6

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn7

al-stefanis-i-laspi-kai-oi-athliotites-den-me-aggizoyn8

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστήριζε ότι «ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας δηλώνει ότι έχει MBA από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το εν λόγω ίδρυμα δεν παρέχει τέτοιου είδους μεταπτυχιακά». Σημείωνε δε ότι «απουσιάζει από τον ιστότοπο της κυβέρνησης το ένα μεταπτυχιακό, ενώ δεν φαίνεται από πού το απέκτησε», ενώ διερωτόταν «αν  έχουν αναγνωριστεί τα μεταπτυχιακά του από τον αρμόδιο ελληνικό φορέα ΔΟΑΤΑΠ