ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Ιδιοι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Οξύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, προσωπικά στον κ. Γ. Παπανδρέου και στον Συνασπισμό, εξαπέλυσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη. H γ. γ. της K.E. του KKE αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της προκειμένου με παραδείγματα να καταδείξει τις μεγάλες ομοιότητες που -όπως είπε- έχουν οι πολιτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και άσκησε δριμύτατη κριτική στον κ. Παπανδρέου με αφορμή τις προτάσεις του για θέματα οικονομικής, κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής.

«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διαγκωνίζονται ποιο θα πάρει την τελική πρόκριση βιομηχάνων, τραπεζιτών και εφοπλιστών με τις καλύτερες και ισχυρότερες διασυνδέσεις με το μεγάλο ξένο κεφάλαιο, τις διευρωπαϊκές και διατλαντικές συνδέσεις τους. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουν την πλουτοκρατία», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε για να πάει ακόμα πιο αντιλαϊκά. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματικά αποδείχθηκε πιο τολμηρός από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Μίλησε ξεδιάντροπα για ανασφάλιστη δουλειά, για παράταση του εργάσιμου βίου, για σχολεία που θα λειτουργούν ως φαστ φουντ. Θα μετατρέψει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα εργοστάσιο που θα βγάζει φτηνή εργατική δύναμη».

Ο δικομματισμός

Αναφερόμενη στον Συνασπισμό, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τροφοδοτεί τον λαϊκό συμβιβασμό και την ηττοπάθεια», για να συμπληρώσει ότι με την τακτική του ΣΥ«δεν αντιμετωπίζεται ο δικομματισμός, αλλά εγκλωβίζονται αγωνιστές».

Η γ.γ. της K.E. του KKE σημείωσε ότι ο δικομματισμός «είναι ακόμα ισχυρός, όχι γιατί έχει πείσει με την πολιτική του, αλλά γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν πιστεύει ότι έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα».

Και υπογράμμισε ότι «η νίκη της αντεπανάστασης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, η λάσπη που χύθηκε σε βάρος του σοσιαλισμού, οι αποσκιρτήσεις από το κομμουνιστικό κίνημα, έφεραν σύγχυση και απογοήτευση».