ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμέτωπη κριτική από Παπαρήγα

Με την επίθεση εναντίον των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα με την πρόσκληση προς την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, «να απεγκλωβιστούν» από την αγκαλιά του δικομματισμού και την μοιρολατρία, κορυφώνει τον προεκλογικό της λόγο η ηγεσία του KKE. «Ξέρουμε ότι ο λαός θα βγει από το καβούκι του», σημειώνει χαρακτηριστικά η γ.γ. της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα και προσθέτει: «Καλούμε τα εργατικά, λαϊκά στρώματα, τη φτωχή αγροτιά που υποφέρουν, να αποτινάξουν τα πλουμιστά πέπλα της αντίδρασης, αυτά που τους κάνουν να βλέπουν θολά τις πραγματικές δυνατότητες». Απευθυνόμενη ειδικότερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «ιδιαίτερα στους αγωνιστές που πίστεψαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα γυρίσει το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια 1974-’81», η κ. Παπαρήγα τονίζει: «Τα οράματα που προβάλλει είναι ένα πουκάμισο αδειανό, και γι’ αυτό είναι επικίνδυνα».

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του KKE, αλλά και το σύνολο του κομματικού μηχανισμού προετοιμάστηκε με εντατικούς ρυθμούς για την αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, αισιοδοξώντας μέσω του όγκου και του παλμού της να μεταδώσει μήνυμα μιας νικηφόρας, τελικά, για το Κομμουνιστικό Κόμμα εκλογικής αναμέτρησης.

Διαφημιστική καμπάνια

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου και την ενίσχυση του μηνύματος, η ηγεσία του KKE ιδιαίτερα σε αυτές τις εκλογές επιστράτευσε πέραν των γνωστών και παραδοσιακών όπλων του (αφίσες, πανό, συγκεντρώσεις, πώληση του Ριζοσπάστη σε κεντρικά σημεία κ.ά.), και το τηλεοπτικό πεδίο, μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας η οποία κρίθηκε ότι ήταν έξυπνα σχεδιασμένη και προσανατολισμένη κυρίως στο να κερδίσει τις νεότερες ηλικίες.