ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερασπίζεται τους εργολάβους

Την πολιτική εκμετάλλευση των δηλώσεων του κ. B. Πολύδωρα για τα στελέχη των υπουργείων επιχειρεί ως ύστατο όπλο το ΠΑΣΟΚ, παρά τη σαφή τοποθέτηση της Ρηγίλλης ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ευρύτερες αλλαγές στο δημόσιο τομέα σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής. Ενώ, παράλληλα, χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου υιοθέτησε την εξαγγελία του κ. K. Καραμανλή για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ενώ υποστήριξε ότι «έχουμε πάρει άριστα από την Ευρωπαϊκή Ενωση επειδή είμαστε πρώτοι στη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα».

Η στρατηγική της οδού Μαυρομιχάλη έχει στόχο αφενός τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Και αφετέρου, την ενεργοποίηση των «αντανακλαστικών» των ψηφοφόρων της αριστεράς. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον «Αντέννα». O κ. Παπανδρέου, αφού έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» της Ν.Δ. ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν μπορούν παρά το ότι είναι τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές παρά να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό, και πλέον μιλούν για μια ανατροπή σε βάρος της αξιοκρατίας». O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως «ο κ. Πολύδωρας δεν είναι ένα απλό στέλεχος, αλλά υπεύθυνος του τομέα δημόσιας διοίκησης της Ν.Δ.», και κατέληξε σημειώνοντας πως «όταν λένε αυτά προεκλογικά καταλαβαίνετε τι σημαίνει πρακτικά, μετά τις εκλογές».

Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε παράλληλα -υιοθετώντας τη σχετική εξαγγελία του κ. K. Καραμανλή- τη δέσμευση ότι θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «στη δικιά μου κυβέρνηση θέλω να ξέρει ο συμβασιούχος, ότι εγώ θα εφαρμόσω πλήρως τις επιταγές, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Αγροτικές συντάξεις

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε επίσης τις εξαγγελίες του για ενίσχυση των αγροτικών συντάξεων, αναγνωρίζοντας πως οι κυβερνήσεις του κ. K. Σημίτη «δεν έσκυψαν όσο έπρεπε πάνω στο χαμηλοσυνταξιούχο και τον άνθρωπο που ταλαιπωρείται από τη δημόσια διοίκηση». Ενώ, στην ίδια συνέντευξη άφησε εκ νέου αιχμές, ότι στους κόλπους της Ν.Δ. βρίσκονται και ακροδεξιά στοιχεία. «Αυτό το ερώτημα πρέπει να το αποφασίσει ο Ελληνας ψηφοφόρος. Τι είναι ακριβώς τελικά η Ν.Δ.; Τι είναι μέσα της; Τι είναι αυτό το σύστημα το οποίο δεν μας έχει αποκαλυφθεί;», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για μια ακόμη φορά για τη συγκρότηση μιας ολιγομελούς κυβέρνησης στην οποία θα κυριαρχούν τα νέα σε ηλικία πρόσωπα, αλλά και για τομές στο κράτος και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Ενώ, παράλληλα, υπεραμύνθηκε εκ νέου της επιλογής του να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος τους κ. Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Οπως ανέφερε «είναι άτομα που διαφοροποιούνται από εκείνους στη Ν.Δ. που δεν έχουν τη βάση των δημοκρατικών θέσεων».