ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ TO ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Ραούφ Ντενκτάς

Οι σχεδιασμοί του Ραούφ Ντενκτάς άρχισαν να αποσαφηνίζονται σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σε Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο. H αποστολή του, είπε, όπως του είχε υποδείξει η τουρκική κυβέρνηση, ήταν να προσέλθει στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια, του αεροδρομίου Λευκωσίας ήταν να διασφαλίσει «τα εκ των ων ουκ άνευ που προσδιορίσαμε από κοινού με την Αγκυρα». H αποστολή του αυτή, είπε, ολοκληρώνεται στις 22 Μαρτίου. Και τότε, θα καλέσει τους Τουρκοκύπριους να καταψηφίσουν το σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν πετύχει να επιφέρει τις αλλαγές που θα ικανοποιούν τα «απαράβατα». O ίδιος, πάντως, πρόσθεσε δεν πιστεύει στο σχέδιο του γ.γ. του OHE για λύση του Κυπριακού. Εν τω μεταξύ κατά τη χθεσινή όγδοη συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά το καθεστώς των εδαφών που θα επιστραφούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία θέλει αυτά τα εδάφη να τεθούν άμεσα υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΚΡΙΤΙΚΗ Ν.Δ.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο

«Οι Ελληνες πρέπει να κρίνουν ποια κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον τόπο», επεσήμανε ο κ. K. Σημίτης, μιλώντας χθες στη Ζάκυνθο. O πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν πραγμάτωσε τις υποσχέσεις που είχε εξαγγείλει, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις του πέτυχαν την ανάπτυξη, με την οποία η εξέλιξη γίνεται σταδιακά: «Δεν γίνονται όλα διά μιας. Με την ανάπτυξη η χώρα προχωρεί βήμα βήμα και πετύχαμε να βελτιωθεί αισθητά το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, με αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση της ανεργίας και αναδιανομή του πλούτου». O κ. Σημίτης επέκρινε τη Ν.Δ. για τις απόψεις της ότι επιτυχημένη οικονομική πολιτική ήταν εκείνη της περιόδου ’90-’93, τονίζοντας ότι τότε ήταν μία περίοδος ύφεσης, πληθωρισμού και ανεργίας. Επεσήμανε ακόμη ότι «όταν η Ν.Δ. ζητεί κατάργηση του ΑΣΕΠ το κάνει, όπως είπαν στελέχη της, για να προσλάβει τα δικά της παιδιά», ενώ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ που εγγυάται το μέλλον.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Δ. ΤΣΟΒΟΛΑ

Εμφαση στις μικρές επιχειρήσεις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, που ανταποκρίνεται στις δομές της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, επεσήμανε ο κ. Δ. Τσοβόλας κατά τη χθεσινή του επίσκεψη και ομιλία στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας. O πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ τόνισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της μικτής οικονομίας, που θα στηρίζεται στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα, οι οποίοι θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα λειτουργούν στο πλαίσιο ενός αποκεντρωμένου εθνικού προγραμματισμού. O κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού εκ μέρους του ιδιωτικού τομέα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρόσθεσε όμως ότι δυστυχώς η μεγάλη ανεργία, αποτέλεσμα της μακρόχρονης, αντιλαϊκής, νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, δημιουργεί προϋποθέσεις για επιβολή στους εργαζομένους των απαράδεκτων αμοιβών και συνθηκών που επιθυμεί η εργοδοσία.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ

Μην πιστεύετε τις διαρροές

Σύσταση στους πολίτες να μη λαμβάνουν υπόψη τους καμία ανακοίνωση ή πληροφορία που φέρεται ως ενδεχόμενη διαρροή σχετικώς με αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που διενεργούνται κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τις εκλογές καθώς και φήμες που φέρονται ως αποτελέσματα exit polls που τυχόν θα κυκλοφορήσουν πριν από τις 7 το απόγευμα της ημέρας των εκλογών, απευθύνει ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ). Με την ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι η ισχύουσα νομοθεσία εν σχέσει με τη διενέργεια δημοσκοπήσεων το τελευταίο δεκαπενθήμερο προ των εκλογών την επιτρέπει μόνον για λογαριασμό των κομμάτων. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αυτών δεν ανακοινώνονται προς τρίτους πλην των παραγγελιοδόχων κομμάτων και απαγορεύεται να δημοσιοποιηθούν. H ίδια απαγόρευση δημοσιοποιήσεως, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ, ισχύει και για τα αποτελέσματα των exit polls, πριν από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών. Τέλος, γνωστοποιείται ότι εταιρείες-μέλη του ΣΕΔΕΑ που θα διενεργήσουν exit polls θα είναι οι ΚΑΠΑ RESEARCH, METROANALYSIS, MRB HELLAS, MWG ALCO, ΟΡΙΝΙΟκαι V-ΡRC.

ΑΠΟ ΤΟΒΟΥΛΕΥΤΗ TOY ΠΑΣΟΚ Στ. ΒΡΕΝΤΖΟ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά Αlter

Απαγορεύεται στον τηλεοπτικό σταθμό Alter αλλά και στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο πρόσωπο του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης Στ. Βρέντζου και στις καταγγελίες περί βασανισμών. Επιπλέον στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο απαγορεύεται να προβεί στους ίδιους ισχυρισμούς σε οποιαδήποτε άλλη τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή. Αυτό αποφάσισε χθες με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο κ. Βρέντζος. H απόφαση επί της κύριας υπόθεσης αναμένεται μετά τις εκλογές, ενώ κατά πληροφορίες, η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» αναμένεται να μεταδοθεί και να είναι και πάλι αφιερωμένη στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε στην απόφαση του Πρωτοδικείου δεν περιλαμβάνεται χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης…