ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο στοίχημα τα προβλήματα καθημερινότητας

Την πεποίθησή του ότι οι πολίτες της B΄ Αθηνών, την προσεχή Κυριακή, με την ψήφο τους επιλέγουν αλλαγή πολιτικής, αλλαγή νοοτροπίας, με νέα πολιτική ηθική, με νέα σχέση πολίτη-κράτους, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη B΄ Αθηνών κ. Διονύσης Μπεχράκης.

– Κύριε Μπεχράκη, πρόσφατα ο κ. Καραμανλής παρουσίασε τη Χάρτα της καθημερινότητας για το Λεκανοπέδιο. Πιστεύετε ότι η ζωή των κατοίκων θα αναβαθμιστεί;

– H Χάρτα της καθημερινότητας πρώτα απ’ όλα σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή των πολιτών και αυτό διασφαλίζει την επιτυχία της.

Είναι η καταγραφή των μεγάλων καθημερινών προβλημάτων και οι προτάσεις μας για το πώς θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη κάθε μέρα. H αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας. Το σχέδιό μας για μια ανθρώπινη πόλη, για μια καλύτερη ζωή με στρατηγικούς στόχους, τη λύση μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, είναι αυτό που θα επιβραβεύσει ο πολίτης στις 7 Μαρτίου και θα δώσει εντολή στον Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο μέλλον. H χώρα χρειάζεται άλλη νοοτροπία, νέα πολιτική, νέα διακυβέρνηση, χρειάζεται μια καινούργια αντίληψη, μια καινούργια προσέγγιση, μια καινούργια προοπτική με ανθρώπους που έχουν τη δύναμη και την όρεξη να παλέψουν γι’ αυτά.

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε ό,τι αφορά την εκλογική σας περιφέρεια;

– Σ’ αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ με τόλμη, αλλά και με ευαισθησία σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε με τη νέα διακυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη B΄ Αθηνών. Θα προχωρήσουμε με σχέδιο για την προοπτική του τόπου, για την ουσιαστική αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών, για να πάψει ο πολίτης να χάνει πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις του. Στρατηγικοί μας στόχοι τα έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο, η δημιουργία χώρων στάθμευσης, η αύξηση του αριθμού των λεωφορείων, η προσβασιμότητα στα μέσα μεταφοράς, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την προστασία των πεζών.

– Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, οι περισσότερες περιοχές της B΄ Αθηνών είναι από τις πλέον επιβαρυμένες περιβαλλοντικά στην Ευρώπη. Πιστεύετε ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί;

– Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η υποβάθμιση είναι μεγαλύτερη. Σκεφθείτε ότι στην Αθήνα αναλογούν μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου σε κάθε κάτοικο, όταν στη Ρώμη αντιστοιχούν 9 τ.μ., ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φθάνουν και τα 27 τ.μ. Αμεση προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιαστικού πρασίνου με αναδασώσεις στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Διόνυσο, το όρος Αιγάλεω. Περισσότερο πράσινο στον Ελαιώνα και βεβαίως, άμεση αποκατάσταση και δημιουργία πρασίνου στους χώρους των παράνομων χωματερών και λατομείων. Μια σημαντική παράμετρος στην αναστροφή της σημερινής κατάστασης είναι να αποδοθούν οι μεγάλοι χώροι πρασίνου στους δήμους, με ταυτόχρονη μεταφορά πόρων. H Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει τον εξωραϊσμό και τη συντήρηση των μεγάλων χώρων, στον αστικό ιστό και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Επίσης, ένας άλλος σημαντικός λόγος που η ζωή μας υποβαθμίστηκε στο Λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια, είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης των προϊόντων που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του και δεν έγινε ούτε ένας νέος χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Αττική τα τελευταία 20 χρόνια.

Στόχοι μας, γενικότερα, είναι πιο άνετες και γρήγορες μετακινήσεις, περισσότερες θέσεις στάθμευσης, καθαρό και φιλικό περιβάλλον, σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους, ελεύθερος χρόνος για τους πολίτες, μεγαλύτερη ασφάλεια στις γειτονιές και νέες τεχνολογίες στη ζωή μας.

Τέλος, με τη νέα διακυβέρνηση, η προσδοκία μας είναι να κάνουμε το όραμα πράξη, να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια. Να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους και να αποτελέσει παρελθόν αυτό το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό με τα ίδια φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα, με τις ίδιες φθαρμένες πολιτικές. Το οφείλουμε στους πολίτες αυτής της χώρας, μα πάνω απ’ όλα το οφείλουμε στους νέους και στις νέες της πατρίδας μας.