ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωρεία παραβάσεων επισημαίνει η Ν.Δ.

Τις καθεστωτικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί για επιχείρηση προβοκάτσιας, κατήγγειλε χθες η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι η όλη υπόθεση των φυλλαδίων διερευνάται πλέον από τη Δικαιοσύνη, προς την οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η Ρηγίλλης απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ ότι η ίδια ή στελέχη της διακίνησαν το επίμαχο υλικό και εστίασε την προσοχή της στον τρόπο και τις μεθόδους, με τις οποίες «έστησε» το κυβερνών κόμμα την όλη υπόθεση. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Θεόδ. Ρουσόπουλος άφησε αιχμές ότι τους φακέλους στο ταχυδρομείο τούς έβαλε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, απορρίπτοντας την υποκριτική πρόσκληση της κ. Διαμαντοπούλου να επισκεφθούν το ταχυδρομείο εκπρόσωποι των δύο κομμάτων για να ανοίξουν από κοινού τους φακέλους, αναρωτήθηκε: «Για ποιους φακέλους μιλούν, γι’ αυτούς που ενδεχομένως έχουν στείλει οι ίδιοι»; O κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε επίσης την πρόταση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ «παράσταση προβοκάτσιας», στην οποία η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμμετάσχει και υπογράμμισε ότι οι πολίτες κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει.

Καθεστωτικές πρακτικές

Κάλεσε επίσης τον κ. Γ. Παπανδρέου να αποδοκιμάσει τις καθεστωτικές πρακτικές του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε το πρωί στον «Αντένα» ότι δεν γνώριζε το θέμα και το πληροφορήθηκε μόλις (προ)χθες το μεσημέρι. Καταλήγοντας, ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι «η επιχείρηση της κ. Διαμαντοπούλου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προκαλεί θλίψη σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη», κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «επιχειρεί με κάθε μέσο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και υπογράμμισε ότι «στις 7 Μαρτίου οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτούς που, πίσω από την επίκληση του «νέου», δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιχειρούν, να φανατίσουν, να πολώσουν, να διχάσουν».

Απαντώντας εξάλλου στις αιτιάσεις και στους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ, πηγές της Ρηγίλλης σημείωναν ότι η Ν.Δ. χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα ταχυδρομικά γραφεία για την αποστολή κάθε είδους υλικού, προεκλογικά έντυπα, έντυπα που περιέχουν το πρόγραμμα του κόμματος και εκδόσεις κάθε είδους του ΚΠΕΕ και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας. Καθώς επίσης ότι στα μικρά ταχυδρομικά γραφεία οι αποστολές κάτω των 5.000 τεμαχίων γίνονται με την επικόλληση γραμματοσήμου και όχι με τη χρήση σφραγισμένων φακέλων.

Αμφισβητούν ακόμη την αξιοπιστία των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, που, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ίδιοι, διαπίστωσαν το περιεχόμενο των φακέλων. Σημειώνουν αφ’ ενός ότι υπέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων και αφ’ ετέρου ότι υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Παραγωγής, δεν έχουν σχέση με την κατάθεση ταχυδρομικών αντικειμένων και «λειτούργησαν ως πράκτορες και προβοκάτορες, παραβιάζοντας σωρεία νόμων και κανονισμών, από το υπηρεσιακό απόρρητο μέχρι την παράνομη παρακολούθηση και φωτογράφιση πολιτών».