ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Κανείς ουραγός των μεγάλων

«Κανείς δεν μπορεί να γίνει ουραγός, πελάτης και όμηρος, κανενός από τα δύο μεγάλα κόμματα», τόνισε χθες η γ.γ. της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της με αφορμή την όξυνση των τελευταίων ημερών της προεκλογικής περιόδου. Ειδικότερα και με αφορμή την υπόθεση των φυλλαδίων, η κ. Παπαρήγα μίλησε για «προβοκάτσια και μαύρη προπαγάνδα», μέσω της οποίας επιχειρείται, όπως είπε, να παραπλανηθεί ο πολίτης και να καλυφθεί η ομοιότητα η οποία διακρίνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

«Οπως είναι γνωστό, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι ένα κόμμα πάρα πολύ έμπειρο στα ζητήματα της μαύρης προπαγάνδας και της προβοκάτσιας, προεκλογικά και μη» ανέφερε χαρακτηριστικά η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του KKE. «Εμείς», συνέχισε, «περιμέναμε ότι λίγο πριν ανοίξει η κάλπη θα συμβούν διάφορα, κυρίως ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία ένα πράγμα έχουν στον νου τους: Να διατηρήσουν ή να κατακτήσουν την διακυβέρνηση. Και το πρόβλημά τους είναι ότι οι διαφορές των προγραμμάτων τους είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Επομένως, η μάχη δεν μπορεί παρά να δοθεί με τη μαύρη προπαγάνδα, με την προβοκάτσια, με όλα εκείνα τα μέσα τα οποία διασφαλίζουν την εντύπωση ύπαρξης διαφορών ανάμεσα στα δύο κόμματα».

Κληθείσα να τοποθετηθεί ως προς το εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι οι καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη, η κ. Παπαρήγα, αφού σημείωσε ότι «εμείς δεν μπορούμε, βεβαίως, να παίξουμε τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς και να ανακαλύψουμε τι έγινε», είπε ότι ούτως ή άλλως «δεν είναι εύκολο να ασχοληθεί κανείς με αυτό το ζήτημα» και συνέχισε:

«Εμείς λέμε το εξής πράγμα: Ας πάνε να τα βρούνε μεταξύ τους. Σημασία έχει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να τα βρει με τη συνείδησή του, με την ευθύνη του και όλα αυτά τα γεγονότα που ζούμε αυτές τις τελευταίες ώρες -και δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί μέχρι την Κυριακή- να αποτελέσουν στοιχείο που να διευκολύνουν εργαζόμενους να ξεκολλήσουν από τα δύο κόμματα. Δεν υπάρχει ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να γίνει ουραγός, πελάτης και όμηρος κανενός από τα δύο κόμματα».

Στη Νίκαια

Και η κ. Παπαρήγα, η οποία σήμερα θα περιοδεύσει στη Νίκαια, κατέληξε: «Αναμφισβήτητα ζητούμε την ενίσχυση, την υπερψήφιση του KKE, διότι χρειάζεται ανάταση του κινήματος, αναγέννηση της ελπίδας και μόνο σε αυτό το έδαφος διαμορφώνεται πολιτική ωριμότητα, για να μην πιάνουν οι προβοκάτσιες και η μαύρη προπαγάνδα».