ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: Υποβαθμίζουν το πολιτικό επίπεδο

Το ζήτημα της διασφάλισης του ήθους στην πολιτική, αλλά και της «επιστροφής» στην ουσία των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και που πρέπει να επιλυθούν, αναδεικνύει -εν μέσω της περί «φακέλων» μετωπικής σύγκρουσης των δύο μεγάλων κομμάτων- τις τελευταίες αυτές ώρες της προεκλογικής περιόδου ο Συνασπισμός. Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν τα μηνύματα υποστήριξης του ΣΥΝ: προσωπικότητες της ιταλικής Αριστεράς, καθώς και πολίτες από τον χώρο του αθλητισμού δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη μάχη του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. N. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ότι με τις οξύτατες αντιπαραθέσεις των τελευταίων 24ώρων «υποβαθμίζουν το πολιτικό επίπεδο και περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού». Και συμπλήρωσε, με τρόπο καυστικό: «Να κάνω έκκληση για εκλογική εκεχειρία σε ένα επίπεδο πολιτισμού της πολιτικής»;

Αλλά και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και υποψήφιος στη B΄ Περιφέρεια Αθηνών, κ. N. Βούτσης, σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «παρασιωπούν, συσκοτίζουν προβλήματα και πολιτικές», για να προσθέσει: «H σύγκλιση των δύο, άρα και το διακύβευμα και η πολιτική επιλογή για εναλλακτική ψήφο στην Αριστερά, κρίνεται και στις μεθοδευμένες σιωπές, στη ρητορεία της σιωπής και της περιθωριοποίησης καυτών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Στο μήνυμά τους από την Ιταλία, οι 22 προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στη σημερινή δύσκολη παγκόσμια κατάσταση η ελληνική Αριστερά και ο ΣΥαγωνίζεται για την ενότητα δράσης όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, συμμετέχει ενεργά στο παγκόσμιο κίνημα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και στους πολέμους που τη συνοδεύουν». Το μήνυμα αυτό συνυπογράφουν ο ηθοποιός Ντάριο Φο, ο γραμματέας του Κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης κ. Φ. Μπερτινότι, βουλευτές, καθηγητές πανεπιστημίων κ.ά.

«Καλούμε όλους τους Ελληνες που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, να αντισταθούν στο σαθρό οικοδόμημα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Προπονητές, αθλητές, φίλαθλοι να αντισταθούμε στην εμπορευματοποίηση και την κομματική εκμετάλλευση του αθλητισμού. Ψηφίζουμε ΣΥΝ», αναφέρουν από την πλευρά τους «130 προοδευτικοί πολίτες απ’ όλο το φάσμα του αθλητισμού», μεταξύ των οποίων είναι καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές και αθλητές. Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥστον Πειραιά, με ομιλητές τους κ. M. Κωστόπουλο και Δ. Παπαχρήστο.