ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα κόψουμε το νήμα με μεγάλη διαφορά»

«Θα κόψουμε το νήμα με διαφορά σημαντική», τονίζει ο υποψήφιος στη B΄ Αθηνών κ. Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην «K», προσθέτοντας πως ο κ. K. Καραμανλής είναι μία ήρεμη δύναμη και έχει το χάρισμα να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης».

– Παραμονή των εκλογών, μπορείτε να διαγνώσετε ποιοι συσχετισμοί διαμορφώνονται στο εκλογικό σώμα; – Κατά τη δική μου αντίληψη η υπεροχή της Ν.Δ. είναι σαφής, σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι θα κόψουμε πρώτοι το νήμα, με διαφορά σημαντική με το ΠΑΣΟΚ, που θα υπερβαίνει το «άνοιγμα της ψαλίδας» που έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

– Θεωρείτε ότι το ζήτημα που προέκυψε από τις δηλώσεις Πολύδωρα αλλά και η περίεργη αυτή υπόθεση των φακέλων μπορούν να διαφοροποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα;

– Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών και στην ευθυκρισία τους. H ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στον πανικό της, καταφεύγει σε ανόητες προβοκάτσιες και σε κραυγαλέες σκευωρίες, που θυμίζουν πολύ σκοτεινές εποχές. Οσον αφορά δε, τις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα, νομίζω ότι ο K. Καραμανλής και όλοι όσοι αναλάβαμε να διατυπώσουμε την επίσημη και δεσμευτική θέση της Ν.Δ. βάλαμε τα πράγματα στην αληθινή τους βάση: δηλαδή κανένας ρεβανσισμός, κανένας διαχωρισμός των πολιτών, ούτε ίχνος μισαλλοδοξίας. Από την επαύριο των εκλογών γυρίζουμε σελίδα και δουλεύουμε μαζί με όλους τους Ελληνες, για το καλό του τόπου.

– Πώς θα σκιαγραφούσατε τις προσωπικότητες των δύο «μονομάχων» της αναμέτρησης;

– O Γ. Παπανδρέου είναι σαφώς πολύ πιο επικοινωνιακός από τον προκάτοχό του κ. K. Σημίτη… Τα προβλήματά του ξεκινούν από τη στιγμή, που αρχίζουν οι πολίτες να διερευνούν το πολιτικό βάθος του λόγου του, οπότε και αποδεικνύεται ότι είναι λόγος αβαθής, αποσπασματικός και ανερμάτιστος. Δεν έχει βιώσει τα καθημερινά προβλήματα του Ελληνα, δεν τα έχει μελετήσει και σε κάθε περίπτωση ούτε τα Ελληνικά του τον βοηθούν για να επιχειρήσει να εμφανισθεί ως «συμπαραστάτης» και «αρωγός» του μέσου πολίτη… O Κώστας Καραμανλής, τώρα, θεωρώ ότι έχει κάνει μια εξαιρετική πολιτική δουλειά σε αυτές τις εκλογές. Είναι πολύ καλά κατηρτισμένος, έχει μεγάλη εκφραστική άνεση, ο λόγος του έχει πειθώ και βαρύτητα. Δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Είναι ήρεμη δύναμη. Εχει πείσει τον καθημερινό άνθρωπο ότι μπορεί να διαχειρισθεί με μεγαλύτερη αξιοπιστία και φερεγγυότητα τα προβλήματά του.

– Στη Βουλή ασχοληθήκατε κυρίως με θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής. Πώς βλέπετε σήμερα τις προοπτικές της οικονομίας, μετά τις εκλογές;

– H κατάσταση της οικονομίας, όπως θα την κληρονομήσουμε από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζεται κυρίως από το μεγάλο δημόσιο χρέος, τα ελλείμματα και την πολύ χαμηλή ανταγωνιστικότητα. H Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έγινε χώρα καταναλωτών και όχι παραγωγών. Το εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο πληρωμών αποτυπώνουν μια κατάσταση, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Καταναλώνοντας κυρίως εισαγόμενα, επιδοτούμε την απασχόληση σε ξένες χώρες. H Ελλάδα, το 2002, σε άμεσες ξένες επενδύσεις βρέθηκε πίσω και από τη… Λιβύη του συνταγματάρχη Καντάφι. Ποιος σκέπτεται να επενδύσει σήμερα στην Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό; Οταν η γραφειοκρατία, οι φορολογικές επιδρομές και η υπερφορολόγηση, καθώς και η πανθομολογούμενη διαφθορά υψώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια σε όλους και σε όλα!.. H πολιτική και κομματική «ελίτ» του ΠΑΣΟΚ ευνόησε μόνο την «παρασιτική επιχειρηματικότητα». Χιλιάδες υγιέστατοι και ανερχόμενοι επιχειρηματίες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.