ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προτεραιότητες των νέων υπουργών

Εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης επιζητεί ο νέος υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και, ταυτοχρόνως, προσβλέπει σε ομαλή διαδοχή στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, ενώ προαναγγέλλει συστηματική προετοιμασία για φορολογικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιχειρηθούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια στιγμή, ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος μεταδίδει πως όλη η προσπάθεια θα κατευθυνθεί στην αλλαγή νοοτροπίας στη δημόσια διοίκηση και διαβεβαιώνει ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Ανάλογη αποφασιστικότητα μετέδιδε και ο νέος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς στον τομέα των έργων, ενώ σημαντικός κρίνεται ο ρόλος του νέου υπουργού Υγείας κ. N. Κακλαμάνη, ο οποίος προαναγγέλλει την ενσωμάτωση των ιατρείων του IKA στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα μετατραπούν σε αστικά κέντρα υγείας.

Τέλος, το νέο και αναβαθμισμένο υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης, υπό τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, θα απορροφήσει όλους τους οργανισμούς που συνδέονται με τα τρόφιμα.