ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα στα ζητήματα των AEI και TEI

Σε πυρετό δραστηριότητας, οι νέοι υπουργοί ενημερώνονται και ορίζουν τις βασικές περιοχές άμεσης επέμβασης. Ηδη η νέα υπουργός Παιδείας κ. Μαριέτα Γιαννάκου συναντήθηκε με το προεδρείο των πρυτάνεων και ανακοίνωσε ότι πρώτο της μέλημα θα είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα πολλά και μεγάλα προβλήματα των AEI, ενώ έδειξε να προβληματίζεται για τη λειτουργία των 16 νέων τμημάτων που ανακοίνωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει υποδομές και επιστημονικό προσωπικό. Παραλλήλως, αξιολογεί το πρόβλημα της καταβολής δεδουλευμένων σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και όσους μετέχουν σε προγράμματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας αντιμετωπίζει τα θέματα διαδοχής σε πλήθος επιχειρήσεων του Δημοσίου και στο πλαίσιο αυτό συναντά σήμερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στ. Νέζη, ο οποίος δηλώνει τεχνοκράτης, της αγοράς και διαθέσιμος να μείνει.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης κινείται στην περιοχή των ολυμπιακών εκκρεμοτήτων του προαστιακού και του τραμ, ενώ η κ. Φάνη Πετραλιά προσπαθεί και αυτή να καλύψει τα κενά που προκαλούνται στην ολυμπιακή προετοιμασία από τις αποχωρήσεις στελεχών, όπως ο κ. Καρτάλης, έπειτα από κομματική εντολή.