ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίκης – Καραμανλής για πολιτισμό

Τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα του Πολιτισμού ήταν το κύριο θέμα που συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού κ. K. Καραμανλής με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε μαζί του για περισσότερο από μία ώρα, στη διάρκεια της οποίας ο κορυφαίος συνθέτης μετέφερε σκέψεις και ιδέες και αντάλλαξε απόψεις με τον πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα.

«Ο κ. Καραμανλής είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έθεσε τον Πολιτισμό σε πρώτη προτεραιότητα. Εχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στον Πολιτισμό και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. O πρωθυπουργός, που ανέλαβε και το υπουργείο Πολιτισμού, ενδιαφέρεται να ακούσει τις απόψεις των ανθρώπων του χώρου, προκειμένου να χαράξει την πολιτική του. O κ. Καραμανλής ακούει. Ρωτάει και ακούει πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Καταλαβαίνετε, το θέμα του Πολιτισμού στην Ελλάδα είναι τεράστιο, απέραντο» δήλωσε ο M. Θεοδωράκης.

Υποψήφιος;

Ο διάσημος δημιουργός ρωτήθηκε «εάν τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας» και απάντησε ως εξής: «Εσείς ρωτάτε, εσείς απαντάτε. Είμαι 79 ετών. Σ’ ένα χρόνο, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει»… Μετά το τέλος της θερμότατης συνάντησης, ο κ. Καραμανλής συνόδευσε τον Μίκη Θεοδωράκη, κατεβαίνοντας τιμητικά μαζί του τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου για να τον αποχαιρετήσει. Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους ανθρώπους του Πολιτισμού, ο κ. Καραμανλής θα δεχθεί σήμερα τον Μιχάλη Κακογιάννη.