ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Καλοί και ασφαλείς» Ολυμπιακοί Αγώνες

Τη δέσμευσή του ότι η χώρα μας θα κάνει το παν για να διασφαλίσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι «καλοί και ασφαλείς» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό «Τάιμ». O κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην προετοιμασία των Αγώνων, αλλά, προσθέτει, «τώρα δεν είναι η ώρα της κριτικής. Είμαστε πέντε μήνες προ των Αγώνων και έχουμε μόνο έναν στόχο και ευθύνη: να διασφαλίσουμε ότι όλοι μας, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά όλοι οι Ελληνες, θα συνεισφέρουμε για να πετύχουμε καλούς και ασφαλείς αγώνες». Σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβερνητική αλλαγή θα επιφέρει καθυστερήσεις, ο κ. Καραμανλής απαντά ότι αντιθέτως θα επιταχύνει την προετοιμασία λόγω «της νέας ώθησης και δυναμικής». Εκφράζει τέλος τη δυσαρέσκειά του για όσους επέμειναν να παραιτηθούν, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζήτησε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους σε θέσεις-κλειδιά των Αγώνων να παραμείνουν.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ούτε Ιράκ ούτε Αφγανιστάν

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι τέθηκε θέμα αποστολής ελληνικών δυνάμεων στο Ιράκ κατά την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Τόμας Μίλερ. Πηγές του υπουργείου έκαναν εξάλλου γνωστό ότι η χώρα μας θα δώσει αρνητική απάντηση στο αίτημα του NATO για την αποστολή μέσων και δυνάμεων στο Αφγανιστάν λόγω των αυξημένων καθηκόντων των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τη σχετική απόφαση έλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αφού ενημερώθηκε για τις πολλαπλές δραστηριότητες που έχουν αναλάβει οι Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας. O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος θα ενημερώσει σχετικά το NATO.

«OXI H ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΑΓΩΝΩΣΤΟ ΝΑΤΟ»

Διαφωνεί ο Συνασπισμός

Τη ριζική αντίθεση του Συνασπισμού στην ανάληψη της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων από το NATO εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. N. Κωνσταντόπουλος. O κ. Κωνσταντόπουλος, αφού έκανε λόγο για ανάμιξη του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τόμας Μίλερ «στην εσωτερική πολιτική ζωή», μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εκφράζουμε την ανησυχία ότι η παρουσία νατοϊκών δυνάμεων, αλλά και μυστικών υπηρεσιών από χώρες που αποτελούν στόχους τρομοκρατικών ενεργειών, όχι μόνο δεν αποτελεί ομπρέλα προστασίας αλλά, απεναντίας, εμπλέκει τη χώρα στη δίνη των τυφλών συγκρούσεων».

ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ 2004

Ενδιαφέρον για τους αποδήμους

Στην ανάγκη επανεξέτασης πτυχών της πολιτικής σχετικά με τα θέματα τα οποία αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Π. Σκανδαλάκης, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Αφού ενημερώθηκε «γύρω από τα προβλήματα, τις δραστηριότητες και τις εκκρεμότητες» της Γραμματείας, ο κ. Σκανδαλάκης μεταξύ άλλων έθεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- ως προτεραιότητα τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της υπηρεσίας και την οργάνωσή της, ώστε να αντεπεξέλθει στις άμεσες υποχρεώσεις που αφορούν στα προγράμματα της φιλοξενίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, μίλησε για την αναγκαιότητα «περαιτέρω αναβάθμισης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού» και συμπλήρωσε: «Κριτήριο για την ενίσχυση των οργανώσεων αποδήμων θα είναι οι δράσεις και η προσφορά τους στους τομείς Παιδείας και Πολιτισμού».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΛΕΡ ΣΤΟ ΥΕΝ

Συζητήθηκαν ζητήματα ασφαλείας

Με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τόμας Μίλερ. Στην συνάντηση, κατά πληροφορίες, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, την ασφάλεια του λιμανιού του Πειραιά και την ετοιμότητα των λιμενικών δυνάμεων να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο φύλαξης των χώρων ευθύνης τους από τυχόν ενέργειες τρομοκρατών.