ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ

EMMENEI ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ TOY

O Τσοβόλας ματαίωσε την K.E. του ΔΗΚΚΙ

Την οριστική ακύρωση κάθε προοπτικής συνέχισης της πολιτικής δραστηριότητας του ΔΗΚΚΙ αποφάσισε ο κ. Δημ. Τσοβόλας, ανακοινώνοντας χθες με επιστολή του προς τα μέλη της K.E. τη ματαίωση της σύγκλησης του οργάνου, που είχε ορισθεί για το Σάββατο. H Κεντρική Επιτροπή επρόκειτο να αποδειχθεί ή να απορρίψει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος για αναστολή της δραστηριότητάς του. Την απόφαση για ματαίωση της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής καταγγέλλουν με δηλώσεις τους τα στελέχη που μειοψήφησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αμφισβητούν το δικαίωμα του Δημήτρη Τσοβόλα και της Π.Γ. να θέσουν τέλος στη δράση του ΔΗΚΚΙ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Επιτροπής.

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ TO ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Οροι δόμησης στο Αιγαίο

Υπερασπιζόμενος το έργο που επεδίωξε να ολοκληρώσει ως υπουργός Αιγαίου ο κ. Νίκος Σηφουνάκης αντέδρασε χθες στην πρόθεση του νέου υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη να επαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου τους όρους δόμησης στα νησιά του Αιγαίου. O κ. Σηφουνάκης υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. διακηρύσσει την πρόθεσή της να επαναφέρει το καθεστώς της ασυδοσίας στα οικιστικά πράγματα του Αιγαίου». Αναφερόμενος στις προσπάθειες παρέμβασης και αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των Προεδρικών Διαταγμάτων, ο κ. Σηφουνάκης υποστηρίζει ότι «οποιαδήποτε τροποποίηση των σχετικών Π.Δ. θα προσέκρουε στην πάγια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία απαγορεύεται η επιδείνωση των όρων προστασίας του περιβάλλοντος». Σε ό,τι αφορά τον νόμο για την απόσυρση των κτιρίων, ο τ. υπουργός Αιγαίου υποστηρίζει ότι «δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα για την εφαρμογή του, αφού τα πρώτα κονδύλια για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος έχουν ήδη ενταχθεί στο ΥΠΑΙ με πίστωση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΓΙΑ TA ΚΛΑΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οι δικηγόροι στον Παπαληγούρα

Τα προβλήματα των δικηγόρων εξέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημ. Παξινός και μέλη του συλλόγου, αξιώνοντας την αναγνώριση στην πράξη του θεσμικού και κοινωνικού ρόλου τους. Ιση συμμετοχή δικηγόρων και δικαστών στις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την κατάρτιση νομοσχεδίων, περάτωση μέσα σε δύο μήνες του νέου Κώδικα Δικηγόρων, επίλυση του προβλήματος των οφειλομένων από το Δημόσιο στο Ταμείο Νομικών και βελτίωση των διατάξεων που αφορούν στην επιτάχυνση των πολιτικών και ποινικών δικών είναι ορισμένα από τα θέματα που παρατέθηκαν.

ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Επαφές με την αντιπολίτευση

Επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να καθοριστούν οι ημερομηνίες και ώρες συναντήσεων των αρχηγών τους με τον κ.κ. Χριστόδουλο, άρχισε η Αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά ως προς το αίτημα της Αρχιεπισκοπής αντιδρούν μέχρι στιγμής το KKE και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εάν τελικά συμφωνήσουν, αναμένεται να καθοριστεί η συνάντηση μεθαύριο Πέμπτη και Παρασκευή.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ KENTPIKO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Η επιτυχημένη πορεία της Rass

Κόσμος πολύς χθες στη «Μεγάλη Βρεταννία», στην εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία ερευνών γνώμης και αγοράς Rass, με την ευκαιρία της λήξεως της εκλογικής περιόδου. O πρόεδρος της Rass Δημ. Θεοδωρίκας και οι συνεργάτες τους υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους, που ήταν πολλοί, κυρίως από τον χώρο των MME και της Επικοινωνίας, αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Θέμα της συζητήσεως, φυσικά, η επιτυχημένη πορεία της Rass κατά την προεκλογική περίοδο, όπου με σειρά μετρήσεων έδωσε τη σωστή εικόνα του σφυγμού της κοινής γνώμης και προέβλεψε, σχεδόν με ακρίβεια, το εκλογικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με άλλες, παλαιότερες και με υψηλές διασυνδέσεις εταιρείες, που μέχρι και την τελευταία ημέρα μιλούσαν για «μάχη εκ του συστάδην». O κ. Δημ. Θεοδωρίκας και τα στελέχη της Rass αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους προσέγγισαν την κοινή γνώμη και τόνισαν ότι το κυριότερο όπλο στη προσπάθειά τους ήταν η αντικειμενική και αδέσμευτη θεώρηση των πραγμάτων και η νηφάλια και χωρίς εξαρτήσεις ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων.