ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλοεπίρριψη ευθυνών για τη δεινή θέση της οικονομίας

Με ένα λεκτικό μπρα ντε φερ διαρκείας «διάνθισαν» χθες οι πολιτικοί αρχηγοί την αντιπαράθεσή τους στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Την αρχή έκανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αφού σημείωσε ότι το μείζον δεν είναι η διαχείριση του χρέους, αλλά η αποτροπή της πορείας «μιας οικονομίας που διαλύεται», τόνισε: «Σας το λέω για πολλοστή φορά: Η οικονομία χρειάζεται τρία πράγματα: ανάπτυξη, ανάπτυξη και ανάπτυξη».

Απέναντι σε αυτή την τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, αφού αναρωτήθηκε «πού ήταν η ανάπτυξη στα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τις κυβερνήσεις Καραμανλή», σημείωσε: «Τι μας άφησε η Νέα Δημοκρατία; Χρέος, χρέος, χρέος! Και απέναντι σε αυτό θα περίμενα να λέει, τουλάχιστον σήμερα, υπευθυνότητα, υπευθυνότητα, υπευθυνότητα».

Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, λέγοντας: «Αντί να λέτε όσα λέτε, θα περίμενα να ανεβείτε και οι δύο στο βήμα και να πείτε συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη στον ελληνικό λαό».

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να θίξουν και εσωκομματικά ζητήματα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως.

«Είπε ένας βουλευτής σας, νομίζω ο κ. Σταϊκούρας, ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα, και μόνο που δεν τον διαγράψατε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Παπανδρέου.

«Σας πιέζουν να πουλήσετε όσο όσο τη δημόσια περιουσία και επιφυλάξεις εκφράζουν σήμερα, δημόσια, και δικοί σας υπουργοί», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ζητάτε από μας συναίνεση και δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας».