ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών», το όνομα του νέου κόμματος του Γ. Δημαρά

Στις 14 Απριλίου προχωρούν ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου στην ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος, που θα φέρει το όνομα «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών». Την ημέρα εκείνη θα γίνει η πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη, αλλά και τα ονόματα των πολιτών που συνυπογράφουν την αίτηση ίδρυσης κόμματος. Εντός του έτους είναι προγραμματισμένο να γίνει και το πρώτο συνέδριο. Το νέο κόμμα αποτελεί τη μετεξέλιξη του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών», της πολιτικής κίνησης που είχαν ιδρύσει οι κ. Δημαράς και Οικονόμου στις 19 Ιανουαρίου.

Την αίτηση που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο τη συνόδευαν 700 υπογραφές αλλά και το καταστατικό του νέου κόμματος. Το όνομα «παίδεψε» τους κ. Δημαρά και Οικονόμου, οι οποίοι αναζητούσαν κάτι διαφορετικό. Τελικά, κατέληξαν στο Αρμα Πολιτών, πρόσθεσαν όμως και το πρόθεμα Πανελλήνιο ώστε να υπάρχει διαφοροποίηση από το όνομα του συνδυασμού, με τον οποίο ο κ. Δημαράς ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από τον Ιανουάριο, ο κ. Δημαράς είχε δηλώσει ανοιχτός στη συνεργασία και με πρόσωπα που προέρχονται απ’ όλους τους χώρους, και από την Κεντροδεξιά. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πολιτικό του γραφείο σημειώνεται ότι το ΠΑΠ θα είναι κόμμα όλων των Ελλήνων και ότι «προέρχεται από τη θέληση και την αποφασιστικότητα απλών και έντιμων πολιτών που θέλουν την ανατροπή του σαθρού υφιστάμενου πολιτικού συστήματος». Η ανακοίνωση καλεί τους πολίτες να συστρατευτούν σε αγώνες για: την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική ενότητα, την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνισμού, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, καθώς και τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.