ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο πανελλαδικά κανάλια προβλέπει το σχέδιο για Δ.Τ.

Εντός του επομένου δεκαπενθημέρου προσδιόρισε χθες ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της Δημόσιας Τηλεόρασης (Δ.Τ.) στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Καψής σε δηλώσεις του (Ρ/Σ REAL) ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί αναμένεται να μπουν στο κτίριο οι επιτροπές παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες, μαζί με τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης, θα καταγράψουν και θα παραλάβουν τον εξοπλισμό. Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Τηλεόρασης ο αρμόδιος υφυπουργός είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο, η προοπτική είναι να λειτουργήσουν δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, το ένα εκ των οποίων θα έχει «ισχυρή περιφερειακή διάσταση» και ένα δορυφορικό κανάλι, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους αποδήμους. Ο κ. Καψής τόνισε ότι το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης στην κυβέρνηση και ενισχύει την ανεξαρτησία του φορέα.

Το κόστος λειτουργίας

Αναφορικά με το κόστος για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της Δ.Τ. το προσδιόρισε περίπου στα 50 – 60 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την καταβολή αποζημιώσεων, ενώ εκτίμησε ότι η επιβάρυνση αυτή θα αποσβεσθεί για τους πολίτες μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια. Το κόστος λειτουργίας της Δ.Τ. εκτίμησε ότι θα είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Μιλώντας, τέλος, για το θέμα της μη κύρωσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Καψής επισήμανε ότι η ΕΡΤ έκλεισε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ισχύει ανεξάρτητα από την κύρωση της ΠΝΠ.