ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Γεωργιάδη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σύγκρουση, η οποία στην παρούσα συγκυρία έχει επίκεντρο την τιμολόγηση των φαρμάκων, ανάμεσα στην κυβερνώσα πλειοψηφία και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι πως χθες, από του βήματος της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης ουσιαστικά υποστήριξε ότι πίσω από τη σφοδρή κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει διαπλοκή μέσων ενημέρωσης προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φαρμακευτικές εταιρείες. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τις επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε ευκαιρία εντός του Κοινοβουλίου.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας εδώ μέσα που εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα», είπε κατ’ αρχάς ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν θέλω να πιστέψω» συνέχισε, «ότι όλα αυτά (ενν. την επιθετική προς το πρόσωπό του κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν να κάνουν, παραδείγματος χάρη, με διαφημίσεις πολυεθνικών εταιρειών που ακούω στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο. Φαντάζομαι ότι αυτές οι διαφημίσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό είναι συμπτωματικές σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νοών νοείτω».

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι της νέας αυτής επίθεσης του υπουργού Υγείας δεν προηγήθηκε κάποια τοποθέτηση στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σχόλιο του κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση θα κρύβονται συμφέροντα επιχειρηματικά και φαρμακευτικές εταιρείες», είχε πει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στις επισημάνσεις του κ. Γεωργιάδη, πάντως, δεν υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να έδωσε απάντηση ή να έκανε κάποιο σχολιασμό. Κάποια ανεπίσημα σχόλια στο παρασκήνιο απλώς ανέφεραν ότι οι διαφημίσεις τις οποίες επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας είναι μικρές «χορηγίες» (γίνεται λόγος για δύο τέτοιες χορηγίες, ύψους 300 ευρώ έκαστη, σε εκπομπές του προαναφερόμενου ραδιοφωνικού σταθμού).

Υψηλοί τόνοι

Οι τόνοι, πάντως, ανέβηκαν αργότερα, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, έκανε επικριτικά σχόλια για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της οικονομίας με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού. Αρχικώς, διαμαρτυρήθηκε ο κ. Απ. Κακλαμάνης υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης ήταν εκτός θέματος, μια και η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια αφορούσε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Αμέσως μετά, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βενεζουέλα («μας την είχατε παρουσιάσει ως πρότυπο διακυβέρνησης», είπε απευθυνόμενη στον κ. Παπαδημούλη), πρόσθεσε ότι «προχθές το Κοινοβούλιο της χώρας αυτής ψήφισε να κυβερνάει ο σύντροφός σας Μαδούρο επί ένα χρόνο μόνο με διατάγματα».

Τη σκυτάλη, στη συνέχεια, πήρε ο κ. Π. Κουκουλόπουλος: «Εσείς με ποιους είστε; Με εμάς ή με τους δανειστές;», τόνισε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αμέσως μετά σχολίασε με καυστικό τρόπο τα όσα λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς για βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Θέλω να πω στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κανιβαλισμός απέναντι στη δημοκρατική παράταξη πρέπει να λάβει τέλος. Κάτω τα χέρια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που εκεί που χρειάστηκε -με πιο γνωστή την περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου- ήξερε να κάνει αυτοκάθαρση. Να τελειώνει αυτή η ιστορία». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ομιλία του προκαλώντας εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει, όπως έχει προαναγγείλει, πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. «Βρείτε το θάρρος να τη φέρετε. Στην έκτη εβδομάδα μπήκαμε σήμερα», πρόσθεσε.