ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογος για την κινητικότητα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει ο διάλογος της ηγεσίας του υπουργείου με αρμόδιους φορείς για το ζήτημα της κινητικότητας εργαζομένων των ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας η αρμόδια υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής (Δαφνί) και Δρομοκαΐτειου για να ξεκινήσει η συζήτηση για το εάν και πόσοι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων νοσοκομείων θα τεθούν στο β΄ κύμα κινητικότητας του υπουργείου Υγείας. Οπως ανέφερε στην «Κ» η κ. Μακρή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση και η συζήτηση θα γίνει από μηδενική βάση. Η κ. Μακρή τόνισε ότι «θα πρέπει να καταλήξουμε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά σε αποφάσεις», ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας».

Η όποια κινητικότητα θα συνοδευθεί και με καταργήσεις – μεταφορές τμημάτων των ψυχιατρικών νοσοκομείων στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Από χθες το πρωί υπήρξε έντονη αναστάτωση μεταξύ του προσωπικού των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Ο λόγος ήταν η πληροφορία για αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για την έναρξη των διαδικασιών (συλλογής στοιχείων εργαζομένων κ.ά.) ώστε να τεθούν σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα εργαζόμενοι από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής, Δρομοκαΐτειο και Θεσσαλονίκης.

Παραίτηση Χαραλαμπάκη

«Λάδι στη φωτιά» έριξε και η χθεσινή αιφνιδιαστική παραίτηση του διοικητή των Ψ.Ν. Αττικής (Δαφνί) – Δρομοκαΐτειου, Οθωνα Χαραλαμπάκη. Στην επιστολή παραίτησης προς το υπουργό ο κ. Χαραλαμπάκης κάνει λόγο για «επί μακρόν συνεχιζόμενη απονομιμοποίηση των οργάνων διοίκησης», καθώς και για «εν κρυπτώ αδιαφανείς και αιφνιδιαστικές διαδικασίες που ουδόλως συμβάλλουν στην ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δύο νοσοκομείων». Σημειώνεται ότι ο κ. Χαραλαμπάκης είναι μεταξύ των διοικητών που θα «αποχωρήσουν» από το ΕΣΥ. Ο διορισμός των νέων διοικητών ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα, που σημαίνει ότι προς το παρόν οι «υπό διωγμόν» διοικητές επιβαρύνονται με την ευθύνη να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την επόμενη φάση κινητικότητας – διαθεσιμότητας στο ΕΣΥ.