ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει η ευρωλίστα του «Ποταμιού»

Κλείνει η ευρωλίστα  του «Ποταμιού»

Τα τελευταία ονόματα που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού» θα παρουσιάσει αύριο το απόγευμα ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Εως αυτή τη στιγμή έχουν γίνει γνωστοί 33 υποψήφιοι από τους 42 του ευρωψηφοδελτίου (μεταξύ άλλων οι κ.κ. Κ. Αργυρός, Περ. Βαλλιάνος, Ν. Γιατρομανωλάκης, Γ. Γραμματικάκης, Π. Ελευθεριάδης, Σπ. Καχριμάνης, Βάσω Κιντή, Μιλτ. Κύρκος, Αλέξ. Μαλλιάς, Γιούλη Μενουδάκου, Μ. Παπούλιας, Στ. Τσακυράκης), ενώ αύριο, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα εννέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι υπόλοιποι εννέα υποψήφιοι του «Ποταμιού» θα κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο λογικής. Θα πρόκειται, δηλαδή, για πρόσωπα τα οποία είχαν μια –κατά κανόνα– επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και δεν κατείχαν στο παρελθόν κάποια κομματική θέση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εννέα υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού» θα είναι οι κ. Χάρης Μαθιόπουλος (συγγραφέας και οικονομολόγος), Κωνσταντίνος Πατέστος (καθηγητής Αρχιτεκτονικής), Τάσος Καρκαντζέλης (αγρότης), Παντελής Αβραμίδης (επιχειρηματίας), Στέφανος Ψημένος (συγγραφέας), Δημήτρης Δήμου (αγρότης) και οι κ. Ζωή Αποστολοπούλου, Μαρία Βιτωράκη (καθηγήτρια) και Νικολίτσα (Λίλυ) Αγγελοπούλου.

Στο νεοπαγές κόμμα ετοιμάζονται για τις τρεις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας, κινούμενοι στο γνωστό πλαίσιο των περιοδειών και των στοχευμένων συζητήσεων με τις διάφορες ομάδες εθελοντών ανά την Ελλάδα. Οι περιοδείες έχουν για τον κ. Θεοδωράκη και τους συνεργάτες τους διπλή σημασία. Πέρα από την παραδοσιακού χαρακτήρα –ως προς την πανελλαδική κινητοποίηση– προεκλογική, εκ του σύνεγγυς, επικοινωνία με τους πολίτες, οι περιοδείες ανά την Ελλάδα δίνουν τη δυνατότητα στον κ. Θεοδωράκη να έλθει σε προσωπική επαφή με τις ομάδες εθελοντών που έχουν σχηματιστεί και, ώς αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτουν παρά μικρή επαφή με το κέντρο του κόμματος στην Αθήνα. Στις εβδομάδες που απομένουν το «Ποτάμι» θα παραμείνει στη γραμμή αντιπαράθεσης και με τα τρία κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), εμμένοντας στην ανάγκη για κυβερνήσεις συνεργασίας.