ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός

Καμμένος: Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός

«Καλούμε τους πολίτες, ανεξάρτητα από το χώρο που βρίσκονταν μέχρι χθες, να έρθουν κοντά μας, στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός, αν και κάποιοι νόμισαν ότι θα μας κάνουν δεκανίκι της κυβέρνησης, ένα κεντροδεξιό δεκανίκι, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Αγρίνιο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «εμείς δεν ανήκουμε στην κεντροδεξιά» για να συμπληρώσει πως «στους Ανεξάρτητους Έλληνες χωρούν μέσα τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο, στη Γυάρο και στην Ικαρία, καθώς και τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που τους φύλαγαν».

Στην συνέχεια, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για μία συμφωνία αλληλοπροστασίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων απέναντι σε σκάνδαλα.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς βάζουν σαν ασπίδα προστασίας τους Νεοδημοκράτες, για να προστατεύσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τον Γιώργο Παπανδρέου από το σκάνδαλο που έβαλε την Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης και στα μνημόνια, με παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της χώρας», επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Την ίδια στιγμή, κατήγγειλε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χρησιμοποιεί τους «εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ, άνθρωπους που πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ […] σαν ασπίδα προστασίας συμβούλου του πρωθυπουργού, από τη λίστα Λαγκάρντ».

«Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά στις Ευρωεκλογές, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών και είμαστε αντίθετοι στην Ευρώπη των τραπεζών».

Επίσης πρόσθεσε ότι «η ενοποίηση των τραπεζών στην Ευρώπη και η πολιτική ένωση, οδηγούν στη γερμανική επικυριαρχία και στην οικονομική εξουσία, που παραδίδεται ουσιαστικά στους Γερμανούς επικυρίαρχους και στους τραπεζίτες».